Mennyire nehéz a gyógyszerészeti a Semmelweis egyetemen?
Egyik legnehezebb szak (orvosival vetekedik nehézségben), sokat kell seggelni, és sokan azt hiszik, hogy az alacsony ponthatárok miatt egy kis semmi, holott egyszerűen nem lehet kihangsúlyozni, hogy mennyire nehéz. Az évfolyam 60%-a marad együtt, az első félévben buknak ki a legtöbben, akiknek nincs jó alapjuk kémiából.
Debrecenben viszont könnyebb a képzés. 2 ismerősöm elsőéves gytk-s, az egyik a Semmelweisre jár, és csak panaszkodott, hogy sokat kell tanulni, hogy ne csússzon egy évet, ha egy zh-d (témazárószerűség) egyes, és ha a javító is egyes, kész buktad a félévet, 6 vizsgájuk(kemia, matek, bifiz, sejtbiosz, a tobbi ketto vmi irrelevans volt) is volt, míg a de-gytk-n csak egy kémia és matek vizsgájuk volt, és úgy jellemezte az első félévet, hogy “semmi extra, laza”, és náluk ez a szórás, ami a SE-n megy, nincsen, ha egyes a zh-d, akkor kell vizsgázni mondjuk sejtbioszból(mivel debben abbol is csak zh van)
De viszont a sotés diplomát gyárakban jobban elfogadják, mivel nagyobb a tudás, szóval ha gyogyszertárban akarsz dolgozni, elég Debrecen.
Egyébként se-áokos vagyok, de bánom, hogy nem Debrecenbe mentem :/ (ott se könnyebb a képzés, de azért lényegesebben hallgatóbarátabbak, meg inkabb szemelyés okokból is jót tett volna nekem Debrecen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!