Van jelentősebb különbség a hazai orvostudományi egyetemek között?
Gondolok itt a klinikák és gyakorló helyek felszereltségére, oktatás színvonalára, tananyag mennyiségére. 4 orvosi egyetemet jelöltem meg a felvételinél (SOTE, Szeged, Pécs, Debrecen). A nyílt napok alapján kialakult egy kép a fejemben az egyetemekről, de sokat segítene ha egy hallgató szemszögéből kapnék választ a kérdésemre. Hallottam különböző sztereotípiákat is az egyetemekről, pl. a SOTE-n sokkal szigorúbbak a tanárok, jelentősen többet kell tanulni, itt a legfejlettebb a felszerelés. Ezek igazak? Előre is köszönöm a válaszaitokat.
17/L
#10 Miért ne számítana? Szerintem teljesen normális és logikus, hogy pl. egy Education, nyílt napon és az egyetem honlapján is írnak egy egyetem színvonaláról, hiszen ez büszkeség, nem elfogultság. Nyilván nem ők találják ki, hogy az egyetem hányadik a világrangsorban :D
Kérdésedre válaszolva itt van pár iromány a témával lapcsolatban:
Persze, nagyon jól előadják az Education és a nyílt napokon magukat az egyetemek, aztán amikor oda kerül az ember, akkor jön rá, hogy a hallottak java hazugság.
A rangsor egyébként nagyon érdekes téma. Rengeteg múlik a módszertanon. Bármely valamire való egyetem tud olyan rangsort mutatni, amiben jó helyen szerepel, más nem leszűkíti régióra.
A rangsor nem egyenlő a világhírrel sem. A világhír azt jelenti, hogy a világ egy teljesen másik pontján a szakmában érdekeltek nagy általánosságban ismerik az adott egyetem nevét. A John Hopkinsra pl ez igaz, a SOTE-ra nem.
Előre leszögezném, hogy egyik egyetemet sem szeretném leszólni, szerintem is mind a 4 szívonalas képzést nyújt.
Én egy lány ismerősöm véleményét tudom veled megosztani, ő a Semmelweis egyetemre jár és azt mondta, hogy ha újra tehetné, vidéki egyetemre jelentkezne. Azt mondja, hogy szereti az egészet, jól tanítanak, felszerelt az egyetem, de a vizsgákon szigorúak a tanárok és úgy gondolja, hogy vidéken ugyanolyan színvonalú tanítás mellett kevésbé szívatják a diákokat vizsgákon.
Nem gondolnám, hogy a SOTEn jobban szivatnak. Két barátnőm átment Pécsről a SOTE-ra, ők pont azt mondják, hogy ott kevésbé szivatós. De ez is szubjektív szerintem.
Meg az is változó, hogy melyik egyetemen mivel szivatnak.
"SOTE-n legfejlettebb a felszerelés" azt nem tudom, hogy SOTE-n milyenek az eszközök, viszont (jelenleg) Pécsen a legfejlettebb a skill labor.
#mindenkipécsiakarlenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!