Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van jelentősebb különbség a...

Van jelentősebb különbség a hazai orvostudományi egyetemek között?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a klinikák és gyakorló helyek felszereltségére, oktatás színvonalára, tananyag mennyiségére. 4 orvosi egyetemet jelöltem meg a felvételinél (SOTE, Szeged, Pécs, Debrecen). A nyílt napok alapján kialakult egy kép a fejemben az egyetemekről, de sokat segítene ha egy hallgató szemszögéből kapnék választ a kérdésemre. Hallottam különböző sztereotípiákat is az egyetemekről, pl. a SOTE-n sokkal szigorúbbak a tanárok, jelentősen többet kell tanulni, itt a legfejlettebb a felszerelés. Ezek igazak? Előre is köszönöm a válaszaitokat.

17/L

2021. febr. 18. 10:44
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#10 Miért ne számítana? Szerintem teljesen normális és logikus, hogy pl. egy Education, nyílt napon és az egyetem honlapján is írnak egy egyetem színvonaláról, hiszen ez büszkeség, nem elfogultság. Nyilván nem ők találják ki, hogy az egyetem hányadik a világrangsorban :D

Kérdésedre válaszolva itt van pár iromány a témával lapcsolatban:

[link]

[link]

2021. febr. 18. 12:47
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nagyon jól előadják az Education és a nyílt napokon magukat az egyetemek, aztán amikor oda kerül az ember, akkor jön rá, hogy a hallottak java hazugság.

A rangsor egyébként nagyon érdekes téma. Rengeteg múlik a módszertanon. Bármely valamire való egyetem tud olyan rangsort mutatni, amiben jó helyen szerepel, más nem leszűkíti régióra.

A rangsor nem egyenlő a világhírrel sem. A világhír azt jelenti, hogy a világ egy teljesen másik pontján a szakmában érdekeltek nagy általánosságban ismerik az adott egyetem nevét. A John Hopkinsra pl ez igaz, a SOTE-ra nem.

2021. febr. 18. 13:30
 13/20 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek veled, viszont engem hallgatói szempontból érdekel a színvonal, nem pedig ilyen megközelítésből. Több Education és rengeteg nyílt napon részt vettem, sajnos tudom milyenek... Reális véleményt nem kapok belőlük, viszont látom a campust, termeket, kollégiumokat, ilyen szempontból hasznosak.
2021. febr. 18. 13:41
 14/20 anonim ***** válasza:
78%

Előre leszögezném, hogy egyik egyetemet sem szeretném leszólni, szerintem is mind a 4 szívonalas képzést nyújt.

Én egy lány ismerősöm véleményét tudom veled megosztani, ő a Semmelweis egyetemre jár és azt mondta, hogy ha újra tehetné, vidéki egyetemre jelentkezne. Azt mondja, hogy szereti az egészet, jól tanítanak, felszerelt az egyetem, de a vizsgákon szigorúak a tanárok és úgy gondolja, hogy vidéken ugyanolyan színvonalú tanítás mellett kevésbé szívatják a diákokat vizsgákon.

2021. febr. 18. 13:57
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen, én is ugyan ezt hallottam már több embertől is.
2021. febr. 18. 14:09
 16/20 anonim ***** válasza:
95%
Van több ismerősöm, akik Szegeden tanulnak orvosnak. Buktatnak ott is rendesen, meg hallottam tőlük, hogy egyes tanárok szándékosan szívatják is őket. Nyilván minden egyetemen van ilyen, de szerintem az orvosokat vidéken is hasonlóan buktatgatják, mint Budapesten.
2021. febr. 18. 14:29
 17/20 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Én Szegeden kezdtem az orvosit, mert elsőre csak oda vettek fel, viszont átjelentkeztem később Pestre. Szerintem a SOTE nehezebb, viszont úgy érzem, hogy sokkal jobban átlátom a dolgokat, mint eddig. Én nem tapasztaltam, hogy vizsgán jobban szivatnak a tanárok, a legtöbb vizsga egyébként szóbeli, és tényleg sok múlik azon, hogy jóindulatú-e a tanár, de én eddig mindig jobb jegyet kaptam, mint amire számítottam. Szegeden általában írásbeli vizsgáim voltak, ezek sajnos rosszabbul sikerültek, mint a szóbelik mindig. Szerintem egyébként bármelyik sulival jól fogsz járni, nem fog hátrány érni egyik diplomával sem, csak elmondtam a tapasztalataimat.:)
2021. febr. 18. 15:32
 18/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod! Esetleg írhatok privát üzenetet Neked? Az átjelentkezéssel kapcsolatban lenne még kérdésem. Nagyon hálás lennék, ha tudnál rá válaszolni. Persze azt is elfogadom, ha nem szeretnéd.
2021. febr. 18. 15:43
 19/20 anonim ***** válasza:
53%

Nem gondolnám, hogy a SOTEn jobban szivatnak. Két barátnőm átment Pécsről a SOTE-ra, ők pont azt mondják, hogy ott kevésbé szivatós. De ez is szubjektív szerintem.

Meg az is változó, hogy melyik egyetemen mivel szivatnak.

"SOTE-n legfejlettebb a felszerelés" azt nem tudom, hogy SOTE-n milyenek az eszközök, viszont (jelenleg) Pécsen a legfejlettebb a skill labor.

#mindenkipécsiakarlenni

2021. febr. 19. 11:10
 20/20 anonim ***** válasza:
Sote egyetemnek van korháza-klinikája szülészete.az összes egyetemn ahol orvosi szakmák vannak mind jo
2021. aug. 22. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!