Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetek kitűnő ranuló?

Hogyan lehetek kitűnő ranuló?

Figyelt kérdés

2021. febr. 17. 17:54
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Tanulni kell.
2021. febr. 17. 18:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj az órákon, írd meg a házifeladatot, gyakorolj amiből lehet. Tanuld meg az elméletet, próbáld megtalálni a neked való tanulási módszert, amivel hosszabb távon meg tudod jegyezni a dolgokat.
2021. febr. 17. 18:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hányadikos vagy, és miért akarsz az lenni?
2021. febr. 17. 18:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha most teljes intenzitással széttanulod magad; és nem vagy kitűnő, akkor nem tudsz kitűnő tanuló lenni. Ahhoz adottság kell. És ez komoly. Mert akik kitűnő tanulók, volt már itt olyan kérdés; hogy max heti egy órát tanulnak; és tehát olyan "szivacsos" az agyuk, hogy már az órán mindent magába szív; és akkor tehát így többen is azt mondták, hogy ha azt mondaná, hogy heti egy órát tanul, akkor azzal már sokat mond.
2021. febr. 17. 18:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
*De egyébként ha időnként meditálnál, és nem agyalnál,nem kattogna folyton az agyad; akkor még talán lehetséges; de szerintem akkor sem túl nagy az esélye. Én ezt nem próbáltam, nem tudom, hogy működik-e; de szóval tehát az biztos, hogy én anno mindig annyit tanultam, amennyire erőmből telt; és csomószor csak hármast kaptam; sőt, néha még miután beadtam egy dolgozatot, akkoris úgy voltam vele,hogy "na, ezt most olyan jól tudtam,hogy ennek ötösnek kell lennie; de ne legyenek illúzióim, bármennyire megtanultam, ötöst sohasem szoktam kapni; de egy négyes minimum meglesz." És erre kiosztotta a tanár, és nézem; hogy kettes. Az még annak a 2 embernek is, aki ötös volt mindenből, nekik is 3-as lett; úgyhogy ott a tanárnő nem javított jól valamit mondjuk; és nagyon bántott a dolog, hogy kettest kaptam, mert én tudtam,hogy megtanultam. És akkor ő kötelezően megiratta mégegyszer az egész osztállyal. Meg egy másik tanárnál is volt egyébként ilyen, ő szerencsére nem iratta mégegyszer.
2021. febr. 17. 18:46
 6/8 A kérdező kommentje:

Kedves 3. Válaszoló!

6. osztályos tanuló vagyok, 4-es 5-ös tanuló Hogy, elérjem a céljaimat tudom ötösnek kell lennem! Álmaim:)

2021. febr. 17. 19:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell kitűnőnek lenni. Elég az, ha az álmaidhoz szükséges tárgyakból vagy nagyon jó.
2021. febr. 17. 19:11
 8/8 anonim válasza:
Fontos, hogy tudd hogyan kell tanulni. Semmiképp se utolsó nap kezdj el a dolgozatokra készülni. Én sajnos gyakran ebbe a hibába esek, de szerintem sokan mások is. A legjobb ha minden vázlatot átolvasol otthon még aznap mikor leírtad, hogy megmaradjon. Szerintem a zenehallgatás sokat segít de leginkább nyugtató relaxációs zenéket hallgass. De lehet csak csendben tudsz tanulni. Esetleg állíts be időzítőt (youtubon van sok), pl fél óra tanulás után tarts 5 10 perc szünetet ilyenkor sétálj egyet, vagy menj ki a levegőre nyisd ki az ablakot. Legyen melletted víz. Ez segít koncentrálni. És ahogy előttem is írták sokan csinál házit ez sokat segít megérteni, elsajátítani az anyagot.Nekem ezek beváltak, de mindenkinek más a tanulási technikája.
2021. febr. 17. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!