Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha oktv-n elérsz eredményt?

Ha oktv-n elérsz eredményt?

Figyelt kérdés

Ti mit gondoltok arról, hogy nem kap plusz pontot az, aki nem a megjelölt szakon elfogadott érettségi tárgyakból ér el oktv eredményt?

Véleményem szerint, ha valaki akármelyik tantárgyból szép eredményt ér el, akkor azt jutalmazni kéne.

Pl. ha valaki nyelvtan vagy irodalom tantárgyakból nyer, akkor egy gazdász képzésre nem fogadják el plusz pontként.

2021. febr. 12. 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Még szép, hogy nem fogadják el. Mégis miért lenne az előny egy gazd. szakon, ha valaki keni-vágja az irodalmat?
2021. febr. 12. 21:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne számítania, ha nem hasonló témájú képzésre felvételizel? Kicsit furcsa lenne, ha mondjuk egy töri OKTV eredménnyel simán bejutnál pl. orvosira, nem? Más szenved a biosz-kémia érettségikkel, te meg megírod közepesre, és az OKTV-dre bízod magad... Senki nem vitatja, hogy szép eredmény, de nem leszel attól jobb orvos, hogy sokat tudsz a magyar történelemről. Nyilván ez egy szélsőséges példa, de nem poénból vannak az érettségi tárgyak sem így meghatározva.
2021. febr. 12. 21:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Nemcsak plusz pontra értem, hanem akár érettségire is. Ha valaki már oktv szinten tud egy tárgyat, akkor aztán miért kell középszinten érettségiznie?
2021. febr. 13. 17:41
 4/6 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem is hülyeség... Spanyolból voltam első 10-ben és gazdinfóra mennék, de ott nem fogadnak el nyelvet. Így valszeg nem fognak fevenni és marad a gazdálkodási és menedzsment, ami sokkal telítettebb szakma, informatikusból meg állítólag hiány van (:
2021. febr. 13. 17:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyébként azt sem értem, hogy gazdinfón a törit elfogadják, a nyelveket nem.

Hiszen programozás során is nyelveket fogunk tanulni, csak nem természetes, hanem mesterséges nyelveket. De a törinek aztán semmi köze a szakhoz. Szóval vannak érdekes dolgok a felvételinél :D

2021. febr. 13. 17:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Sok helyen elfogadják, hogyha az első 10-ben vagy benne. Jár érte 20 pont. Mérnökin pont nem, de pl természettudományos területeken igen. Tehát ha van egy irodalom OKTV 10. helyezésed és fizikus szeretnél lenni, akkor megkapod a 20 pontot. Nézz utána, hogy milyen karon fogadják el.

Nekem mikor felvételiztem egy hiba miatt nem fogadták el, és a fellebbezést sem, pedig elküldtem a szabályt, amire hivatkoztam. Aztán hagytam, mert így is nagyon magasan a ponthatár felett voltam. Viszont később egyéb dolgokhoz, pl kolihoz kellett volna a pont. Szerencsére ekkor elfogadták a fellebbezésem.

2021. febr. 13. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!