Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen ehhez kapcsolódó...

Milyen ehhez kapcsolódó hasznos egyetemi szakot tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tanácstalan vagyok továbbtanulással kapcsolatban. Iskolai tantárgyak tekintetében nagyon szeretem a magyart, németet, angolt és a törit. Milyen olyan szakot tudnátok ajánlani, ami ezekkel a tárgyakkal összefüggésben áll és nem csak elvégezni, de a későbbiekben hasznosítani is lehet és miért?

2021. febr. 11. 22:33
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Nyilván a tanári szakok amikkel majd el is tudsz helyezkedni. Jól keresni nem fogsz, de munkád lesz.
2021. febr. 11. 22:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Van magyar, angol, német szak az egyetemen. Azzal tovább tudsz menni kutatónak, egyetemi tanárnak, fordítónak...
2021. febr. 11. 23:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Jog

Vagy ahogy előttem is írták (valamelyik nyelv szak és egyetemi tanár / kutató / fordító)

2021. febr. 11. 23:05
 4/5 anonim ***** válasza:
61%
A nyelvszaknak van valami értelme, de nem sok. Én is nyelvszakos voltam, és igaz hogy nyelvekből élek, de azt egyetem nélkül is meg lehet tanulni. őszintén szólva én úgy gondolom, jobb lett volna ha valami igazi szakmát tanulok, és amellett a nyelveket. Töri,magyarnak sincs semmi értelme, csak annyi hogy legyen egy diplomád, amit úgy szerzel meg, hogy haszontalan dolgok tömkelegét tanulod meg nagyon fáradságosan. Ezek mind olyan dolgok amiket önszorgalomból, hobbiból is megtanulsz, és hacsak nem tanárnak akarsz menni, nem kell belőlük diploma, mert senkit se érdekel ez a fajta diploma, max olyan állásra jó, ahol előírás a diploma, de tök mindegy hogy milyen. Fordításból nagyon nehéz megélni, nehéz betörni a piacra, és uncsi,magányos munka.ha humán érdeklődésed van, akkor pl. egy HR diplomával meg két felsőfokú nyelvvizsgával legalább szakmád és diplomád is lenne, a nyelvvisgák miatt meg eleve piacképes lennél. Amit írt valaki, a jog: ehhez elég nagy elhivatottság kell, ha ez nincs meg, értelme sincs ilyet tanulni.
2021. febr. 13. 13:02
 5/5 anonim ***** válasza:
61%
Még annyi hogy kutatói körökbe, egyetemi tanárnak továbbmenni: kb olyan esélyei vannak mint a lottó ötösnek. Csak olyan javasol ilyet, aki nem ismeri a valóságot. Ráadásul rosszul fizet a bölcsészkar.
2021. febr. 13. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!