Az államilag támogatott képzés azt jelenti hogy egyáltalán nem kell fizetni? A Rendőrtiszti Főiskolára mennék! Nehéz bekerülni levelező tagozatra?
Azt jelenti,hogy nem fizetsz tandíjat.
De kell fizetni a jegyzetekeért, a kollégiumért és a többiért.
Azt a sulit nem ismerem, tőlük kéne megkérdezni, de kicsit mindenhol más. Az orvosin úgy tudom támogatják a könyveket is, mert olyan borsos lenne az áruk, hogy senki nem végezné el, aki tehetséges orvosjelölt lenne, de anyagilag nem teheti meg.
Nálunk megint más a helyzet, informatika suli, az én képzésemben még csak a pótvizsgadíjakat és x év után a tárgyújrafelvételt kellett fizetni, könyveket-jegyzeteket nem (nekem kollégiumot sem, mert 1 városban lakom amúgy is a sulival), aki koleszos volt, az nyilván a koleszt is fizette. A mostani BSC-t nem tudom, hogy megy, az kicsit más.
Nálunk az Szegedi Tudományegyetemen elég sok mindent támogatnak, ha államilag finanszírozottan vagy.
Szociális ösztöndíj, tanulmányi ösztöndíj, rendkívüli szociális ösztöndíj, minden félévban kapunk tömegközlekedési bérletet, 6000 Ft-os tankönyv-, jegyzettámogatás. Ezek mellett még meg lehet pályázni a Bursa, Köztársasági ösztöndíjat, és szerintem még van sok lehetőség. Ha az ember ügyes még kereshet is azzal, ha jól tanul.
A párom mikor fősulis volt, nagyon ráhajtott a tanulásra, minden ösztöndíjat megpályázott, meg is nyert, így havonta 90.000 Ft-ot kapott 1 évig. A többi évben havi 40-et.
Tanulni nagyon megéri!
Petranova
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!