Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes ápolónak tanulni?

Érdemes ápolónak tanulni?

Figyelt kérdés

Nagyjából általános alsó tagozat végétől tudom, hogy egészségügyis akarok lenni, azóta mondtam, hogy bioszból érettségizek. Most itt vagyok az érettségivel és gondolkodom, hova tovább. (Tanfolyam, nem megyek egyetemre)

Testvérem párja 20 évet húzott le az egészségügyben, rettenetes körülmények között. Mindenhonnan azt hallom, hogy sehogy sem éri meg idehaza.

Tényleg szeretném ezt tanulni, és tudom, hogy nehéz lenne, embertpróbáló. De mégsem akarok embertelen körülmények között dolgozni.

Előbb utóbb szeretnék saját lábon megállni, saját lakásban és élni is szeretnék. De állandó ügyelet és hivatalos 12 óra nem hivatalos istentudja mennyi mellett ez lehetetlen. A fizetés nevetséges.

Egészségügyön belül tudtok esetleg valamit ami marad az általános 8 órában? És meglehet belőle élni? Tudom, próbáljam meg külföldön, de bevallom a nyelv nem az erősségem és egyedül kimenni félelmetes.

2021. febr. 10. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Orvosirnok.
2021. febr. 10. 16:50
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Egy közeli barátom szülei az egészségügyben dolgoznak, az apja háziorvos, az anyja főnővér és valami más pozíciója is van, amit nem tudok, a lényeg hogy rengeteg adminisztratív munkával jár. Az apja egy olyan helyen dolgozik, ahova más orvost évek óta nem tudnak elcsábítani, nincs túl sok páciens és ezért folyamatosan (de tényleg) tud ügyeletet vállalni. Így jól keres, ha nem lenne ügyelet akkor nevetségesen keveset keresne ahhoz képest, hogy egy orvosi egyetemet milyen nehéz elvégezni. Az anyja keresete elmegy, de neki meg eszméletlen sok dolga van, sokszor 10 órákat dolgozik hivatalosan, de 12-t van bent, a sok "sima" nővér úgy bánik vele mint az inkább nem mondom mivel és a különböző eszközök beszerzésével is mindig baj van, mert nincs pénz.

Én az ő tapasztalataik alapján semmiképpen nem mennék végig egy orvosi egyetemen vagy bármilyen más egészségügyi szakon azért hogy utána itthon dolgozzak az omladozó korházakban, a sok hálátlan öregnek segítve. Mindezt töredékéért annak a pénznek amit egy országgal arrébb kapnék.

Az egészségügyis képesítések amúgy tudomásom szerint híresen az egyik legkönnyebben akkreditálható képesítések, főleg az unióban. Ha pedig jó vagy benne akkor sok helyen ahogy hallottam a nyelv sem akadály, egy B2-es vizsgával már mehetsz is, hiszen a szaknyelvet meg úgyis latinul kell majd megtanuld.

Ez természetesen az én véleményem a helyzetről, viszont azt is hozzátenném, hogy (ha jól értem akkor most fogsz érettségizni vagy most érettségiztél ősszel) még fiatal vagy, hidd el, 5-6 év, egy kis önállósodás egy nagyobb városban, és nem is fog olyan ilyesztőnek tűnni az a külföld.

2021. febr. 10. 17:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Kell hozzá szenvedély meg elhivatottság egy egész életre. Ha ez nincs meg, akkor ne csináld.
2021. febr. 14. 17:40
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Első, hallottam az orvosirnokról is de bevallom jobban örülnék nem csak adminisztrációs melónak. Másrészt onnan is hallottam a kisfizetés miatti panaszokat. És a 12 órazást. Meghogy emberszámba se veszik őket néha. Bár kitudja. Ha igy vesszük mindenben ez van.

Kettes!

Hasznos tanács, tényleg kevésbé lehetne félelmetes ha önnállósodom, de itt testvérem mondja folyamatosan, hogy külföldön még többet dolgozol, még többet költesz. Hiába a plusz ha drága a megélhetés.

Valójában, mindenhonnan azokat az ingereket kapom csak, hogy már szinte félek ápolónak állni.

És hogy az utolsónak is válaszoljak.

Eddig nem sikerült elvenniük a kedvem a dologtól, mármint ami az én dolgomat illetne, ha ezt a pályát választom, de nem tudhatom, amég én nem tapasztalom milyen.

Úgyhogy csak annyit tudok, hogy megvan az elhivatottságom, remélem tartós is, de ez nem azt jelenti, hogy éhenhalni is kevés pénzért hajlandó vagyok gyakran a szabadnapjaim is feláldozni.

Nagyon szép hivatás az ápolás és szeretném ezt csinálni, de csak ha ez nem azt jelenti, hogy az én életemben mindent elkell felejteni.

Mellesleg itt nem arra gondolok, hogy fiatalon gyerekeket akarok magamnak. Ezzel valószínűleg sosem lesz gondom, ha marad a felfogásom és nem öregszik velem.

2021. febr. 15. 02:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: "Egészségügyön belül tudtok esetleg valamit ami marad az általános 8 órában?"

Háziorvos.

2021. febr. 19. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!