Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan bírjátok már a harmadik...

Hogyan bírjátok már a harmadik online félévet az egyetemen?

Figyelt kérdés
2021. febr. 9. 22:39
A kérdező szavazást indított:
Jól
Rosszul
Remélem a következő őszi félév is online lesz
68 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
Jól, és remélem a következő őszi félév is online lesz. Minden vizsgám sikerült (szóbelik, beadandók és tesztes), sőt plusz tárgyakat is fel tudtam venni melyeket simán teljesítettem. A vírusnak viszont nagyon nem örülök, eltűnhetne már.
2021. febr. 9. 22:52
 2/15 anonim ***** válasza:
85%

Bár nekem ez csak a második, mert elsőéves vagyok, de én várom, hogy mikor mehetek már be az egyetemre, eddig alig volt lehetőségem :D

Az online oktatás egyébként sok szempontból kényelmes, de sok technikai gond van (főleg így félévkezdésnél) + kicsit motiválatlan is vagyok miatta.

2021. febr. 9. 22:57
 3/15 anonim ***** válasza:
61%
Én most passzív féléven vagyok, mert már a második online félévet is borzalmasan viseltem, kis túlzással tönkrement az életem.
2021. febr. 9. 23:51
 4/15 anonim ***** válasza:
7%
Ez csak a második nekem. Nagyon jól, az ország legmatekosabb egyetemére járok és mégis olyan könnyű a matekvizsga, mint a fene.
2021. febr. 10. 00:09
 5/15 anonim ***** válasza:
84%

Most már inkább jobban. Ebben a félévben szinte csak tölteléktárgyaim vannak, és találtam gyakornoki munkát, úgyhogy szeretnék minél többet dolgozni, és örülnék, ha az online oktatás kitartana.

Tavaly, na az előző két félévben jó lett volna a jelenléti. Sok szakmai tárgyam volt.

De az már elment.

A magány miatt zavar az online oktatás, de azt megpróbálom elnyomni. Elvégre harmadéves vagyok, s habár lehet továbbmegyek msc-re levelezőn, de a munka világa ilyen lesz, és továbbra is magányos leszek.

Az vigasztal, hogy jól kijövök a kollégáimmal.

F

2021. febr. 10. 07:12
 6/15 anonim ***** válasza:
94%

Én igazából megvagyok vele, nem túl jó, de így legalább nem probléma a munkahelyemen.

Ha nem lenne online oktatás nem tudnám megcsinálni, hogy 2 szakot végezzek egyszerre. Így nem kell rengeteg szabadságot kivennem és túlóráznom.

Összességében áldásként tekintek rá.

Nyilván nem alapképzést csinálok, mert amellett tényleg nehéz lenne. Így mindenkit meg tudok érteni akik inkább visszamennének.

Szaktársaimmal (akikkel jóban vagyok) szoktunk találkozni.

2021. febr. 10. 10:23
 7/15 anonim ***** válasza:
67%
Nagyon rosszul. Egyenes út a kiégéshez (nekem), hogy egész nap egyedül ülök a laptop előtt, a családomon kívül szinte nulla emberi kontaktussal. A koncentrációm egyre rosszabb, alvási és evési zavaraim is lettek az utóbbi időben. Persze, kényelmesebb, nem kell korán kelni, szünetben vándorolni másik épületbe, vasárnaponként vonatozni. De nekem nagyon hiányzik a "normális" élet. A munkámat szerencsére tudtam csinálni home office-ban, anélkül tényleg megbolondulnék.
2021. febr. 10. 15:16
 8/15 anonim ***** válasza:
77%

Sokkal egyszerűbb a jelenlétisnél.

Nálunk elvárásokban nem, de abban igen, hogy nem kell bejárni és fizikailag ott lenni, így sokkal, de tényleg sokkal több időd van, amit készülésre vagy akármi másra feltudsz használni.

2021. febr. 11. 14:17
 9/15 anonim ***** válasza:
94%

Én összességében örülök neki.

Ami rossz benne, amit korábban is leírtak hogy rengeteget kell a gép előtt ülni. Ez sokszor fárasztó tud lenni.

De ezen kívül sokkal több időm van, sokkal jobban be tudom osztani az időm, mintha be kellene járni. Elég később kelnem. Ha lyukas órám van, jobban el tudom foglalni magam. Néhány vizsga is egyszerűbb(bár a zöme az nem). Több időt tölthetek a barátnőmmel stb..

Azt vettem még észre magamon hogy néhány órán hajlamosabb vagyok kevésbé figyelni, pont azért mert tudom, hogy bőven jut időm mindent egyedül is elolvasni és a saját tempómban értelmezi/megtanulni.

A motivációm ugyanúgy megvan nekem. Ugyanúgy tudom hogy miért jöttem ide és ugyanúgy megtanulom a dolgokat.

2021. febr. 11. 15:50
 10/15 anonim ***** válasza:
16%
nagyon rosszul, nulla motiváció, hiányoznak a családon kívüli emberi interakciók, a koli, de még az is, hogy reggel besétálhassak az egyetemre, a frissen vett kávéval a kezemben, sőt még az is, hogy meghaljak miközben fellépcsőzöm a legfelső emeletre, mert már megint elromlott a lift
2021. febr. 11. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!