A győri Széchenyi István Egyetemről Soproni Egyetemre? Vállalható forgatókönyv?
Sziasztok!
Itt vagyok, február 9-én, megkésve a jelentkezéssel, fejemet törve. Jelentkezni szeretnék egyetemre, viszont nincs emelt szintű érettségim (tavaly a vírus miatt nem engedtek előrehozottra), így sajnos az alapképzés kilőve. Évet semmiképp sem szeretnék kihagyni, mivel ha elkezdek dolgozni, valószínűleg sokkal nehezebb lesz visszarázódni az iskolapadba vagy netán levelezőn/estin elvégezni.
Hosszas keresgélések után találtam rá a FOSZK-ra (felsőoktatási szakképzés), amihez ugye nem kell emelt. Így arra gondoltam, hogy elvégzem azt turizmus szakon, és utána jelentkezek turizmus alapképzésre. Elvileg így "rövidített" alapképzésre kerülök át.
Viszont! Sajnos a soproni egyetemen nincs FOSZK turizmus szak, így Győrbe adnám be a jelentkezésem, aztán ha elvégeztem, átjönnék Sopronba alapképzésre.
A kérdés tehát az, hogy ez a terv így összességében, ebben a formában megvalósítható e?
(Legrosszabb esetben Győrben végezném el az alapszakot is, de utazás/költség szempontjából Sopron jobb és elérhetőbb lenne)
Köszönöm!
Az alábbiak szerint beszámítják a foszk oklevelet
Felsőoktatási szakképzésen szerzett oklevél alapján számított felvételi pontszám alapképzésen, osztatlan mesterképzésen és felsőoktatási szakképzésen
A felsőoktatási szakképzési végzettséggel rendelkező jelentkezőket a Kar a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembevétel rangsorolja.
A pontszámítás alapja a megszerzett felsőoktatási szakképzésen szerzett oklevél minősítése:
- 5 (kitüntetéses) minősítés esetén: 400 pont;
- 5 (kiváló) minősítés esetén: 390 pont;
- 4 (jó) minősítés esetén: 370 pont;
- 3 (közepes) minősítés esetén: 340 pont;
- 2 (elégséges) minősítés esetén: 310 pont.
Testvérem is FOSZK-ot csinált, és le volt írva a bizonyítványban, hogy 90 kreditet elfogadnak a 120-ból, ha alapképzésre jelentkezik ugyanarra a szakra.
Nem így lett, kb. 58 kreditet fogadott el ugyanaz az egyetem ahol a FOSZK-ot csinálta, a bizonyítvány megszerzése utáni félévre vették fel közvetlenül.
Ráadásul a tárgyak tantervben szétszórva voltak, így az hogy végezhet 4 félév alatt (mert a FOSZK 90 kreditje = 3 teljesített félév, az alapképzés 7 féléves) csupán egy álom maradt.
Így csak azt tudom mondani, hogy nem kell ezt elhinni, hogy sokkal rövidebb lesz a képzés, valószínüleg jobban járnál, ha csinálnál egy emelt szintű érettségit. Az nem vész el, viszont ha idő közben rájössz hogy a FOSZK nem tetszik, és abba hagyod akkor azzal nem tudsz majd felvételizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!