Ki mit tanul az egyetemen?
Gyógypedagógiát tanulok, ez a második félévem. Szakirányt még nem kellett választani, de már tudom, hogy a tanulásban akadályozottak pedagógiája és a pszichopedagógia lesz a két választottam.
Én levelezőn tanulok, munka mellett. Október óta online tanulunk, így csak egy alkalommal találkoztam személyesen a szaktársaimmal illetve pár oktatóval.
Az első félévben csak alapozó óráink voltak, tanultunk pszichológiát, anatómiát, pedagógiával kapcsolatos dolgokat, neveléstörténetet, illetve helyesírást és könyvtárhasználatot. Utóbbi nem hangzik annyira hasznosnak, de az volt, az oktatónk megmutatta, hogy a mostani helyzetben, amikor zárva vannak a könyvtárak, hol és hogyan juthatunk hozzá online a különböző szakirodalmakhoz. Még egy torrent oldalt is ajánlott, ahol főleg szakirodalmakat lehet beszerezni.
Én nagyon szeretem, amit tanulok, érdekes és fontos is. Az se hátrány, hogy tudom, hogy valószínűleg nem lesz nehéz munkát találnom, és számomra fontos, hogy segíthessek.
A gyógypedagógia egy nagyon szép hivatás, de nem könnyű, csak akkor ajánlom, ha valaki tényleg nagyon szeretné. Ha te még nem tudod, mit válassz, akkor nálad nem ez a helyzet, de hátha más is olvassa a kérdést, akinek esetleg segít a válaszom.
Földtudományt tanulok, geológus leszek. Mindig is szerettem a természetföldrajzot így ebből jött valahogy a szakválasztás is, már nem tudom pontosan, hogy hogy találtam ki.
Szeretem a szakomat, tanulunk ásványokról, kőzetekről, meteorológiáról, talajról stb. Valójában mindenféle természettudomány összegyúrva és mjndenféle jelenség ami végbemegy. Specializáció geológia és meteorológia van nálunk.
Ha szereted a természettudományokat és nem magolni akarsz akkor csak ajánlani tudom :)
Anglisztikán vagyok másodéves, fordítás és tolmácsolás alapjai specializáción. Később is ezzel, a fordítással szeretnék foglalkozni. Mindig is nagyon érdekelt a nyelv, plusz az angol és amerikai irodalom, kultúra, töri, általánosban és középiskolában is angoltagozatos voltam (vagyis kb. hét éven keresztül heti öt angolom volt). Ezek után valahogy egyértelmű volt, hogy ezt tanuljam. Tanulunk nyelvet (bár inkább csak 1-2. félévben, utána nem jellemző), valamint vannak vizuális kultúrával, irodalommal, törivel, kulturával, nyelvészettel kapcsolatos órák, plusz harmadik félévtől nekem fordítás.
Pontosan nem is tudnám megmondani, hogy miért szeretem, de úgy összességében tényleg nagyon jó, úgy érzem, teljes mértékben nekem való szak. Ha jó vagy nyelvekben, ha nem baj, hogy sokat kell olvasni, akkor én ezt vagy bármelyik nyelvszakot szívesen ajánlom. :)
Tanító szakon vagyok, most vagyok első éves. Igazság szerint általános iskolás korom óta tanító szerettem volna lenni. Szeretnék gyerekekkel (általános iskolás korosztállyal) foglalkozni, megtanítani őket írni, olvasni. Jó visszagondolni a saját tanítóimra és szeretném, ha majd rám is ilyen jó szívvel gondolnának. Tanulok matekot, magyart, éneket, tesit, pszichológiát, pedagógiát. Persze egyéb más tárgyakat is, de ezek az állandóak amelyek végig elkísérnek a 4 év alatt. Lesz majd gyakorlat, egyéni és csoportos is. Kíváncsi vagyok milyen lesz, már alig várom.
A fizetést, megbecsültséget biztos hallod a TV-ben, de ez már egy másik történet. ;)
Én germanisztikán végeztem az alapszakot, levelezőn.Tehát bölcsészkar.
Ha lenne lehetőségem, szívesen elvégeznék egy szabad bölcsészet alapszakot, de az sajnos csak nappalin indul. Sok mindenbe nyújt betekintést, a filozófia alapjaitól kezdve a nyomdai betűtípusokig. Egy vérbeli bölcsész alkatnak ez maga a mennyország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!