Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik szakot lenne a legérdem...

Melyik szakot lenne a legérdemesebb elvégezni?

Figyelt kérdés

Nemzetközi tanulmányok, nemzetközi igazgatás, vagy nemzetközi biztonság- és védelempolitika, esetleg politikatudományok? Melyik lenne a leghasznosabb a munkaerőpiacon?

(Félreértések elkerülése érdekében csak jövőre esedékes a döntés)

2021. febr. 6. 21:34
A kérdező szavazást indított:
Nemzetközi tanulmányok
Nemzetközi igazgatás
Nemzetközi biztonság- és védelempolitika
Politikatudományok
26 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

mi az, hogy érdemes?

ismertem valakit, aki nemzetközi biztonság- és védelempolitika (civil) szakot végzett 5 éven át önköltségesen, aztán átnyergelt rendőrtisztnek, a gyorstalpalót a cég fizette. Oszt jó 4-5 éve diplomázott egy mérnök bsc szakon, ami első saját államilag finanszírozott képzése volt, tehát tkp. ingyen, és még bent maradtak az msc-hez szükséges félévek.

2021. febr. 6. 21:53
 2/18 anonim ***** válasza:
46%
A munakerő piacon egyik sem versenyképes.
2021. febr. 6. 22:54
 3/18 anonim ***** válasza:
75%

Az a baj, hogy az ilyen kérdésekre mindig olyanok válaszolnak, akik sosem tanultak egyik felsorolt szakon sem, csak úgy gondolják, hogy mivel az nem infó/mérnöki szak, akkor már biztosan semmit sem ér. Én a helyedben GYK helyett máshol (pl. facebook) keresnék olyan csoportokat, ami az adott szakokat végzőket tömöríti (tehát, akik már végeztek a képzéssel) és ott érdkelődnék.

Én egyébként kedves 2-es, politikatudományt végeztem és köszönöm szépen, elég jól el tudtam helyezkedni vele. ;)

2021. febr. 7. 08:53
 4/18 anonim ***** válasza:
88%

Én speciel az NKE-n végeztem és tudom, hogy az ottani szakok semmit sem érnek, mert tapasztalom is és vannak ott végzett ismerőseim szép számmal, akik szintén nem a munkaerőpiac legkeresettebb egyénei, bár én nem panaszkodhatok a jelenlegi munkahelyemre.

Nagyon ügyeske vagy, hogy sikerült elhelyezkedned, csak, hogy ez még semmit sem jelent. Mert az, hogy te ilyen vagy olyan módon elhelyezkedtél, akár önerőből, akár segítséggel az még semmit sem mond a szakrol. Azt kell megnézni, hogy, aki ezeken a helyeken végez mennyit keres, hol tud elhelyezkedni, mekkora a pályaelhagyás nagysága, mennyire keresett nagyobb léptékben az adott papír a munkaerő piacon. Na, ezekben a dolgokban az összes fenti diploma elég gyengén muzsikál. És ezen a tényen az sem változtat, hogy te éppen el tudtál helyezkedni-e vagy sem.

2021. febr. 7. 09:28
 5/18 anonim ***** válasza:
53%
Azt kell tanulni ami érdekel és pont.
2021. febr. 8. 09:49
 6/18 A kérdező kommentje:
#5 Az a helyzet, hogy mind a 4 érdekel valamennyire.
2021. febr. 8. 10:45
 7/18 anonim ***** válasza:
Mit jelöltél végül?
2021. febr. 23. 20:15
 8/18 A kérdező kommentje:
#7 Ahogyan a kérdésben is leírtam, a döntés csak jövő évben esedékes.
2021. febr. 24. 01:12
 9/18 anonim ***** válasza:
Na mit jelöltél?
2022. jún. 6. 17:55
 10/18 A kérdező kommentje:
Első helyre corvinuson a nemzetközi tanulmányokat (mondjuk bejutni nem nagyon van esélyem, matek+angol duplázással van 454 pontom, a tavalyi 467 ponthoz képest), második helyen a pázmányon ugyanez a szak. Harmadik nke nemzetközi igazgatás, 4-5. corvinus és pázmány politikatudományok, utolsó helyre pedig pázmány anglisztika. Igazából a 3-4-5. hely még változjat, ezen még gondolkozok.
2022. jún. 6. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!