Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Joggal kapcsolatos kérdések....

Joggal kapcsolatos kérdések. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Igazából 2 kérdésem lenne. Az egyik,hogy jogi végzettséggel sehogy nem lehet külföldön dolgozni?

A másik,hogy igazságügyi igazgatási szakra kell először menni? Mert a felvin osztatlan mesterképzés kategóriában van a jogász szak🤔

2021. febr. 4. 12:19
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
Ha jogász akarsz lenni, akkor az osztatlan jogász szakra kell jelentkezned, 5 év osztatlan azaz alap és mester együtt. Ha 100%ig biztos vagy benne, hogy külföldön akarsz jogász lenni, akkor célszerű ott végezni az egyetemet. A jogász szakkal, illetve az azt követő specializációkkal, gyakorlattal is lehet külföldre dolgozni, eu vagy transznacionális vállalatok stb. De ha klasszikus jogász szakmát nézzük az elsősorban hazai jogra és feladatokra készít fel.
2021. febr. 4. 12:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!😊 Igazából annyira nem vonz,nincs vele bajom,de nem álmaim munkája lenne,mert elég nyersnek találom (volt ilyesmi órám szakgimiben),csak a jelöltek között van,és nekem külföld mindenképp fontos lenne,és bár tudom,hogy az itteni jogokra vonatkozik,de gondoltam hát ha van lehetőség valamelyik specializációval kijutni. De így teljesen értem😊
2021. febr. 4. 13:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet menni EU intézménybe vagy az ENSZ-hez is, bár ez szerintem a végzett jogászok kb 1%-a. A nagy többség kis ügyvédi irodákba megy vagy a közigazgatásba, onnan meg semmi esély külföldre menni.
2021. febr. 4. 13:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!😊
2021. febr. 4. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!