Milyen szakmát érdemes tanulnia egy 22 éves lánynak?
Pár adat rólam: Miskolcon élek, amit nem szívesen dolgoznék: informatika, pénzügy, irodai adminisztratív munka.
Mit tanácsolnátok? Mihez kezdjek magammal?
Oké, hogy mit nem akarsz, de mit akarsz?
Nem akarsz gépen dolgozni, az eddig rendben van, keress olyat ahol nem kell. Elmehetsz gyárba is. Ami vizsgát most minden 2. nő megcsinál az a műkörmös meg sminkes.
Azt esetleg tudod, hogy egyetemre akarsz-e menni?
Amúgy meg kb bármi lehetsz. Gépészmérnöktől egészen a divattervezőig(bár, hogy ők hol dolgoznak...) Tehát óriási a választék.
Nem tudom megmondani, hogy konkrétan te mi legyél. Ha még a barátnőm lennél azt mondanám viccesen, hogy a feleségem, de itt az se játszik:D
Rágd át. Mivel a jelentkezés már ha jól tudom lezárult. 22 éves vagy az érettségid megvan. Valószínűleg dolgozol vagy egyetemet végeztél ellenben nem kérdeznéd ezt. Következő félévek szeptemberben kezdődnek addig meg átrágod.
Az jó kiindulás, hogy mi nem akarsz lenni, de szűkítsd azzal, hogy mi az amivel elvagy. Én pl tudom, hogy nem akarok jópofizni, ahogy te se viszont engem nem zavar az irodai/ülős munka így a gép elé már betudok kerülni ami manapság elég nagy teret ad.
Azt a baj, hogy a legtöbb nem gép előtt ülős munka jópofiságra épül. Személyi edző is ilyen és oda is ismeretség kell. Legyél cukrász, ha szeretsz sütni és az vihető otthon is. Amúgy most több ötlet nem ugrik be.
Köszönöm, szívesen mennék egyetemre de nincs olyan szak amit szívesen tanulnék, vagy érne valamit. Ezek vannak:
Műszaki Földtudományi Kar
Földrajz -nem
Környezetmérnöki -nem
Műszaki földtudományi (angol nyelven is) -nem
Műszaki Anyagtudományi Kar
Anyagmérnöki (angol nyelven is) - nem
Vegyészmérnök - nem
Gépészmérnöki és Informatikai Kar
Energetikai mérnöki - nem
Gazdaságinformatikus - nem
Gépészmérnöki - nem
Ipari termék- és formatervező mérnöki - nem
Járműmérnöki - nem
Logisztikai mérnöki - nem
Mechatronikai mérnöki - nem
Mérnökinformatikus - nem
Műszaki menedzser - talán, de csak mert azt hallottam, hogy könnyű
Programtervező informatikus - nem
Üzemmérnök-informatikus - nem
Villamosmérnöki - nem
Állam- és Jogtudományi Kar
Igazgatásszervező - nem
Igazságügyi igazgatási - nem
Közigazgatás-szervező - nem
Munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási - nem
Gazdaságtudományi Kar
Emberi erőforrások - talán
Gazdálkodási és menedzsment - nem
Kereskedelem és marketing - talán
Nemzetközi gazdálkodás - nem
Pénzügy és számvitel - nem
Sport- és rekreációszervezés - nem
Turizmus-vendéglátás - talán
Bölcsészettudományi Kar
Anglisztika talán de nem mennék sokra vele
Germanisztika - nem
Gyógypedagógia - nem
Kulturális antropológia - nem
Kulturális antropológia (kifutó képzés) - nem
Magyar - nem
Nemzetközi tanulmányok - nem
Pedagógia - nem
Politológia - nem
Régészet - nem
Szabad bölcsészet - nem
Szociális munka - nem
Szociológia - nem
Történelem - nem
Egészségügyi Kar
Ápolás és betegellátás - nem
Egészségügyi gondozás és prevenció - nem
Egészségügyi szervező - nem
Orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus - nem
Annyira nem nehéz a műszaki menedzser, de nem is egy turizmus.
Amúgy én sosem tudtam mit csinálnak sokan turizmus szakkal, mert a legtöbb aki ott végez kb recepciósként dolgozik.
Pedagógia, ha szeretsz tanítani és szereted a gyerekeket akkor jó. Viszont a mai gyerekektől a jövőbeliek rosszabbak lesznek ez tuti.
Nem feltétlenül kell egyetemben gondolkodni, szakmát is tanulhatsz ha akarsz. Szóval itt már tényleg te döntesz.
Azt pedig érdemes átgondolni, hogy te gyógyszerész akarsz lenni pl, akkor oda kémia kell. Műszaki menedzserhez fizika, matek és műszaki rajz amivel az első félévben kiszórják az embereket. Tehát érdemes belegondolni, hogy mi menne és mi nem... vagy mennyit vagy hajlandó szenvedni azért hogy meglegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!