Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tényleg nem éri meg az NKE-re...

Tényleg nem éri meg az NKE-re menni tanulni köztisztviselőnek?

Figyelt kérdés
Elég sok negatív véleményt olvastam róla itt és máshol is, tanáraim is mondták, hogy sokkal okosabb vagyok annál, mint hogy itt a kisvárosi önkormányzatban dolgozzak majd, ha végzek. Ponthatárok is meredeken zuhannak, rossz az egyetem hírneve és a közigazgatás gyengén is fizet. Anyám próbál rabeszélni, hogy ez biztos meló és csak napi 2-3 órát kell dolgozni, de hát alig 130at keres cserébe, de szerinte ez nem rossz.. Engem jobban érdekelnek a pénzügyek, az értékpapírok, ilyenek. Jobban megérné akkor inkább pénzügyet tanulni?

2021. febr. 1. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű.

Ha neked bejön, hogy kevés pénzért szart se kell dolgozni, akkor a te helyed a közszolgálati, de ha van egy kis eszed, a környékére nem mész.

2021. febr. 1. 19:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Ez jogos, anyám utal dolgozni, folyton panaszkodik pedig szinte semmi munka, folyton bevásárol, mindent csinál munkaközben, rendszeresen késik. Én meg utalom ezt. Én pontks vagyok, szeretek tanulni, nem bírnám ezt a közigazgatási közeget.
2021. febr. 1. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nagyon nem!!!!

Én NKE-re jöttem, nagyon megbántam. Ha elmész hamburgert sütni a mekibe vagy elmész a gyártósorra, akkor is sokkal jobban keresnél, mint NKE-s diplomával. A közigazgatás tényleg mindennek a legalja.

2021. febr. 1. 20:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Hogyhogy ennyire rossz az egyetem? Mi a baj vele? Sok rosszat olvastam én is róla.
2021. febr. 1. 20:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem az egyetem a rossz, mert végülis szerettem oda járni. A gond az, hogy nem lehet megélni belőle.
2021. febr. 1. 20:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, habár nálunk fel sem merült a közigazgatási pálya, de a szülői nyomást én is átéltem. Nekem a szüleim nagyon azt akarták, hogy Debrecenben tanuljak tovább, mert az csak fél órára lett volna tőlem, nem kellett volna a lakhatáson parázni, meg hogy olcsóbb, mint Pest. Én meg vágytam ki a "nagyvilágba", illetve tudtam hogy Pesten jobbak a munkalehetőségek.

Nagyon nehezen, de meggyőztem őket, hogy Pestre jöhessek. Muszáj volt velük belátatnom, hogy egyszerűen itt jobbak a lehetőségek és hogy nekem ez tényleg jót fog tenni. Neked is valami ilyesmit tanácsolnék, hogy ülj le anyuddal beszélni, hogy te miért nem látod a potenciált a közigazgatási pályában. Pénzügyet sokkal de sokkal jobban megéri választani szerintem. Én is gazdasági szakon tanultam, nem pont ezen, de elég jók ezzel a lehetőségek, és ha tényleg nagyon értesz a területhez, akkor nagyot lehet vele szakítani.

A szülőkhöz visszatérve, azóta is mondják, hogy de jó hogy nem hagytam magam anno. :)

2021. febr. 26. 19:02
 7/7 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Közig ágazata válogatja. Én beosztottként keresek 16 év után 450+-t. De ha van benned egy fikarcnyi ambíció, akkor mész a pénzügyi-mérnöki vonalra. Anyád faßságára (nem kell dolgozni) ne hallgass! A nem dolgozás nem visz sehova. Csak tönkre Utólag akármikor megetsz hivatalba.
2021. márc. 1. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!