Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 7.-es vagyok, kettes matekból....

7.-es vagyok, kettes matekból. Hova menjek tovább tanulni?

Figyelt kérdés
Bármit teszek, egyszerűen nem megy a fejembe a matematika. Külön tanárhoz is járok. Minden segítséget köszönök!

2021. jan. 30. 16:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Itt egy kicsit olyan érzésem van, ahogy mondani szokták, hogy miért nem szeretik ennyien a matekot: akkor ezen tapasztalatok alapján a matektanárok kb. 70-80 százaléka nagyjából képtelen normálisan tanítani. Tehát ez a matektanárok valamely sajátossága ezek szerint. Milyen jó is volna, ha lenne külön "matektanítási módszerek" képzés matektanároknak. Mert valamit nagyon nem tudnak. Leginkább a figyelmet megragadni és jól magyarázni. Ez vagy a matek "hibája" vagy a matektanárok tömeges szintű jellemzője. Voltaképpen, ahogy írod, lesz.rja a többség a matekot. Pedig biztos nem lenne rossz félmilliót keresni egy jó kis programozói állással (már aki gép előtt akar üldögélni naphosszat) vagy mérnökként (már aki gépek közt akar jönni-menni naphosszat). Be lehet fektetni a magasmatek megértésébe 10000 órát és leszel egy szinten, de lehet olyannak is foglalkozni, ami "flow" érzést ad. Lehet, hogy matek ilyen lesz! De ha mindig is nehezen ment a fejedbe a dolog, akkor nem hiszem, hogy hopp, egyszer aztán a fejszámolástól, a másodfokú egyenlettől a deriválásig profi leszel. Mérő mondta azt is, hogy Lovász Laci magyar szinten kiemelkedő matematikus, de nemzetközi-történelmi szinten nem nagyon férne fel a pályára. Tehát a matektudás is relatív. Aztán, hogy neked vagy Mérőnek van-e igaza, azt nem tudom, de azért utóbbi győzött meg korábban.
2021. febr. 1. 19:55
 12/14 anonim ***** válasza:
Egy Wolf-díjas nem kiemelkedő nemzetközileg? Akkor ki az?
2021. febr. 1. 20:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Mérő írta, nem én mondom, mert nem tudom megítélni. Úgy rémlik, arra utalt, hogy bizonyos "matematikai problémákhoz" hozzá se nagyon tudna szagolni, ha akarna se.
2021. febr. 1. 20:58
 14/14 anonim ***** válasza:
Óh és Mérő maga pedig Lovászhoz nem mérhető matematikus, hiába tanítja egyetemen, fejleszt szoftvereket és kutat mesterséges intelligenciát. Pedig biztos gyakorolnak. Na, ezek a matek szintjei. Ki melyik "lépcsőre" tud felérni.
2021. febr. 1. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!