Hogyan működik a felvételi, középiskola után?(bővebben lent)
Sziasztok!
Tavaly érettségiztem, jelentkeztem is egyetemre de sajnos hét pont híján nem vettek fel.Érdeklődnék hogy mit kéne tennem, mostanra (idáig dolgoztam) újra szeretnék jelentkezni, azt tudom hogy feb. 15. a határidő de nem igazán látom át az egészet.Az egész érettségit újra kéne írnom, vagy elég csak egy tantárgyból?Természetesen keresgéltem az interneten, de semmi konkrétat nem találtam.
Szia!
Az előző jól mondja. Nézd meg, hogy ahova szeretnél felvételizni, mennyi pont kellett legutóbb és, hogy a felvi kalkulátora szerint neked hány pontod lenne. Ha nem elég, akkor nem szükséges mindenből újraérettségizned, csak abból a tárgyból, vagy azokból a tárgyakból, amik arra a szakra felvételi követelményként vannak előírva.
299 volt tavaly a ponthatár, akkor nem vettek fel, mivel nekem 292 lett.
És hol tudom kérvényezni hogy csak egy tantárgyból érettségizzek újra?
Én matek/médiára gondoltam mert azok lettek 3-masok (kommunikáció és médiatudomány a fent említett szak)
Ui.:köszönöm az eddigi segítséget is:)
Ez valójában nemrossz ötlet, utolsó kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy meddig tehetem le ezt a vizsgát?
Április környékeit nézzek?
Hogy még bekerüljön a pontszámításba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!