Egyetemre jelentkezésnél a fakultáció jegy is számít?
Idén jelentkeztem a szeptemberi képzésekre,de még csak most vagyok végzős,tehát nincsenek év végi eredményeim. A tavalyi eredmények részt viszont kitöltöttem és hitelesítettem. 11-ben jártam emelt angol és biosz fakultációra, ami bizonyítványban külön ellátott jeggyel szerepel. Idén levelezőn csinálom az érettségit, így nincs fakultációm.
A felvi szerint: "Amennyiben a jelentkező az adott tárgyat az utolsó két évben fakultáció keretében tanulta, úgy pontszámításnál azt kell figyelembe venni."
A kérdésem pedig az lenne,hogy ha csak 11-ben volt fakultációm és annak a jegye jobb volt mint az eredeti tantárgyas eredményem,akkor azt is figyelembe veszik-e? Tehát csinálhatom azt,hogy nem a biosz hármasom írom be hanem a biosz fakultációmra kapott négyest,az utolsó év előtti eredményekhez? Vagy ilyenkor hagyni kell ezt és majd a bizonyítvány másolatának elküldésekor ők eldöntik?
Bocsi ha túl komplikálom, csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal,mielőtt hülyeséget írogatok be a jelentkezés során.
Köszönöm!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!