Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tényleg csak protekcióval,...

Tényleg csak protekcióval, kapcsolatokkal lehet ügyészként elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Még csak gimis vagyok, ügyész szeretnék lenni viszont elég sok rosszat olvastam róla, többek között azt hogy jó helyre ügyészként csak jó kapcsolatokkal, protekcióval lehet bekerülni. Ez tényleg így van? Mert nekem sem a családomban, sem az ismeretségi körömben nincs ilyen személy, és nem vagyok túl nyitott személyiség szóval szerintem nem is lesz. Így esélytelen ez a munka?

2021. jan. 28. 21:21
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindennel így van. Nem igaz viszont, hogy csak így lehet elhelyezkedni, mert van egy csomó meghirdetett állás is. Nem tudom, hogy itt a hangsúly a JÓ helyen van-e, de pont, hogy a protekciós helyek a leggázabbak és a meghirdettettek között vannak a legjobban fizetett ugyanakkor legnagyobb szaktudást igénylő pozíciók is, amikre meglehetősen sokan pályáznak általánosságban. Bárminek is készülsz, az élet nem habos torta, de kitartással és kemény munkával lehet győzni az állásokért való küzdelemben. Időben ki kell gondolni mit szeretnél, utánanézni mi kell hozzá és keményen dolgozni a megvalósításán.
2021. jan. 29. 00:13
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az ügyészi felvételi, ha jól tudom (csak úgy mint bírói) központi vizsgával történik, és szerintem ez némileg akadályt jelent a nepotizmusnak, protekciónak, stb.-nek. Egy ismerősöm ügyész volt, és ő éppenséggel a felvételin nyújtott teljesítményének köszönhette, hogy bekerült, más kérdés, hogy nem sokáig húzta ott, mivel az állás rokonnak volt szánva, és így kiutálták (inkább váltott egy kisebb presztizsű jogi állásra, ahol megbecsülték).

De amúgy még tiszta verseny esetén se lehet könnyű bekerülni, most néztem az ügyészség honlapját, utoljára 2019 tavaszán kerestek ügyészségi fogalmazókat, országosan összesen 25-t (bíróságon félévente szoktak ennyi fogalmazót felvenni)

2021. jan. 29. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!