Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az egészségügyi szervező vagy...

Az egészségügyi szervező vagy a népegészségügyi ellenőr szak éri meg jobban?

Figyelt kérdés

Jelenleg ápolónak tanulok, májusban végzek.

Mindenképp az eü-ben szeretnék dolgozni, tanulni, de nem ilyen szinten szeretnék az emberekkel foglalkozni, mint most.

A népeü ellenőr és az eü szervező között vacillálok.

Szerintetek a későbbiekben melyik éri meg jobban? Milyen munkaköröket tölthetek majd be ezekkel?

Olyanok válaszát is várom, akik esetleg már ezen szakmák egyikében dolgoznak.

2021. jan. 26. 18:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is ápolóit végeztem, majd népegészségügyi ellenőrnek tanultam. Igazából jó, szerettem. Az, h mennyire piacképes pedig változó, most éppen az. Főleg közigazgatásban tudsz vele elhelyezkedni. Esetleg orvosi diagnosztikus analitikus szak? Azzal többre mész. Én pl. most kezdtem el radiográfiai asszisztensnek tanulni, mert sajnos a nell. nem egy állandó biztos munkahely, valamint külföldön a radio.-val többre megyek. Eü. szervezővel nem igazán van munka, ha csak nem alapképzésnek kell, valamelyik msc-hez, amit kinéztél.
2021. jan. 26. 20:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Az analitikus nagyon tetszik, csak sajnos az a baj, hogy se kémiából, se fizikából nem vagyok jó és nem bírom a boncolást sem..:/

Van egy ismerősünk, mifelénk ő volt(?) vagy még ő a tisztifőorvos, és ő mondta, ha elvégzem a NELL-t, akkor segít elhelyezkedni.

Szeretnék a kórházban dolgozni, de nem mint ápoló, szóval halvány fogalmam sincs, hogy melyik lenne a legjobb választás..

2021. jan. 26. 20:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Debrecenben sok csak a kémia. Ha pl. képalkotóra mennél, akkor érdemes SE vagy Miskolc. Boncolás amúgy nincs egyiken sem. Bonctermi gyakorlat van, de ott csak preparátumokat néztünk, az viszont mindenhol van. Nell-en is volt. Ez ne tartson vissza.
2021. jan. 26. 23:07
 4/7 A kérdező kommentje:

Ez a baj, hogy engem pont a debreceni érdekelne, meg az van hozzam a legközelebb igazából.

Képalkotóról azt hallottam, hogy ott a matek és az anatómia is nehéz, meg ugye a bonctermi gyakorlatról mondtak rosszakat.

2021. jan. 27. 10:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is Debrecenben végeztem a nell-t :)). Barátnőm viszont ODA-ra járt. Mostmár első félév után van a szakosodás, szóval valamennyire lazább lett, ahhoz képest, amikor ő kezdte. Pont, hogy az anat nem volt vészes, boncterem viszont az összes eü. képzésen van, ahogyan anatómiai is. De csak 4 alkalom kb. Nincs szag, meg semmi, preparátumokat nézegettünk, mindenki túlélte. Szóval tényleg ne ez tartson vissza. Én ha most újra csinálhatnám, már ODA-ra mennék, de ez a hajó már elúszott, túl koros is vagyok és nincsenek már féléveim, vagyis nem elég hozzá. Nem hiába iratkoztam be nemrég radiográfiai asszisztensnek. Szóval személyes vélemény, az oda jobban megéri, mint a nell. Sajnos a nell-t, azt leszámítva, hogy lett egy diplomám teljesen felesleges időhúzásnak érzem már így utólag.
2021. jan. 27. 17:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadó. Nem tudtál elhelyezkedni ebben a szakmában?
2021. jan. 28. 00:16
 7/7 anonim válasza:

Nyíregyházán végeztem el az egészségügyi szervező szakot, a végzettségem egészségügyi ügyvitel- és turizmusszervező.

Az egészségügyi szervező szakot nagyon ajánlom. Egyetemi végzettséget szerezhetsz, ráadásul egyszerre két szakirányt is felvehetsz (ügyvitelszervező és turizmusszervező szakirány). Ezzel a végzettséggel el lehet helyezhedni hotelben, gyógyfürdőben, NEAK-nál, egészségügyi ellátás bármelyik részén, bank szektorban, de mivel tanulunk gazdaság és menedzsmentet, pénzügyet és vállalati pénzügyeket, valamint nonprofit szervezetek menedzsmentjét, pénzügyi munkakörben is elhelyezkedhetünk.

12-en végeztünk egyszerre a szakon, egy hónapon belül mindannyian munkába tudtunk állni különböző területeken. :)

2021. nov. 28. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!