Ez hogy lehetséges, ha egyáltalán lehetséges? FONTOS!
Van ilyen lehetőség, ha szerencséd van, a Gyöngyösi suliban teljesített tárgyak közül el is tudsz egyet kettőt fogadtatni. Annak a menetéről érdeklődj a befogadó iskolánál. A mostani suliban is biztos segítenek, de a siker nem garantált, és jobb esetben is elpazarlod azt az időt amit Gyöngyösön töltesz. Ha mázlid van , és elfogadják a tárgyak egy részét, akkor nem lesz ez akkora baj. De azért számíts rá, hogy lehet, hogy mindent újra kell kezdened.
És arra is számíts, hogy lehet, hogy a budapesti suliba nem vesznek át. Mindkét iskolának engedélyeznie kell ezt. Valószínűleg államin maradsz, csak pár féléved veszik el a támogatásból, amit Gyöngyösön töltöttél.
A másik megoldás, hogy a jelenlegi sulidban kérsz egy leszerelési papírt, és otthagyod. Csinálsz egy nyelvvizsgát, amik pontot érhetnek a felvételinél, és jelentkezel egy budapesti suliba, közben dolgozol mellette valahol. Jelentkezhetsz államira, és ha felvesznek, akkor csak egy féléved veszett el, a gyöngyösi.
Nem egyszerű a helyzeted, és mivel tudod magadtól is, hogy hülye voltál, én ezt nem is írom le újra.
A hallgatói önkormányzat a sulidban biztos tud segíteni, keresd fel őket is.
És ezen ennyit gondolkoztál? =o)
Én megoldom a problémád!
Ne menj főiskolára! Mindenki így jár a legjobban!
Szia!
Az átvétel feltételeit mindig a fogadó intézmény TVSZ-e vagy HKR-je szabja meg, de úgy tudom, hogy csak minimum 2 elvégzett félév után lehet másik intézménybe átjelentkezni, s ott is ugyanarra a szakra. És ha jól tudom szinte kizárólag költségtérítéses képzésre szokták átvenni az embereket, ráadásul elég magas (nálunk 4,51) tanulmányi átlagot várnak el. Nálunk legalábbis így van.
Tehát lehet, hogy jobban jársz, ha decemberben újra beadod a jelentkezésedet, biztos ami biztos.
A legjobb ha azt az iskolát is megkérdezed ahová átmennél. Mert itt jöhet 1-2 "okosnak" tűnő infó (ami már lehet nem is érvényes mert felsőoktatásban néha hetente mást mondanak) xD de egy szó mint száz ha itt mondanak valamit és te úgy teszel de végül másképp lesz, a kár téged ért, az aki pedig kommentelt, eltűnik a saját életében és leszarja mi van veled.
Sajàt talasztalatból mondom néha mèg csoport társ is félre tud informálni ugyanabban a suliban ugyanazon a szakon, és utána te szívsz! Minden ilyen ügyet SZEMÉLYESEN VAGY TELEFONON intézz. Persze tapasztalatokat lehet kérdezni, mint ahogy énis megkérdezhetem milyen lesz majd szülni, de valljuk be ez egyéni "élmény", mint ahogy ez pedig a te sorsod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!