Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen mérnöki alapszakra...

Milyen mérnöki alapszakra menjek, ha bionikus kezeket akarok tervezni?

Figyelt kérdés

2021. jan. 25. 16:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ebben teljes mértékben igazad van. Jobban belegondolva hiába tud valaki sokat a biológiáról, attól még nem lesz képes tervezni.

Meg az is eszembe jutott, hogy ennek lehetséges hogy köze van a robotikához is egy kicsit. Ehez meg szerintem a mechatronikai mérnök adja a legjobb alapot, de lehetséges, hogy tévedek.

Tudom, hogy az izmok elektromágneses jeleket adnak le. Ezért fordult meg a fejemben a villamosmérnök is, de kobkrétabb összefüggést nem találtam még a kettő között.

Viszont elég bizonytalan vagyok ezekkel kapcsolatban, hogy melyik lenne a legjobb választás. A molekuláris bionika mérnök is inkább csak elméleti jellegűnek tűnik, én pedig inkább valami gyakorlatiasabbat szeretnék tanulni.

2021. jan. 26. 22:24
 12/16 anonim ***** válasza:
Nézz utána, írj tanulmányi osztályoknak, hogy hogyan lehet áthallgatni másik egyetemre. Például mechatronikáról áthallgatsz egy gyógytornászoknak szóló anatómiát, vagy a molekuláris bionikára hallgatsz át. Egyetemen belül ez azért egyszerűbben megvalósítható. Például a Pázmányon van mérnökinfó és bionika is egyszerre. Én a BME-re jártam, és általában gond nélkül felvehetett bárki bármilyen tárgyat, ha az előkövetelmény teljesült/nem volt. Az is egy lehetőség, hogy másik szakon végzed a mesterképzést, mint az alapot.
2021. jan. 27. 08:59
 13/16 A kérdező kommentje:
Erről még sosem hallottam, de nagyon jó lehetőségnek tűnik. Ez az áthallgatás pontosan mit jelent? Két szakot lehet így párhuzamosan tanulni vagy szabadon választhatóként a másik szak általam választott tárgyait?
2021. jan. 27. 09:45
 14/16 anonim ***** válasza:

Lehet két szakot párhuzamosan tanulni, de azért ez nem a húzós (pl. a legtöbb mérnöki) szakokon jellemző... :D Áthallgatásnál csak néhány tárgyat veszel fel máshol. Olyanról is hallottam már, aki egy könnyebb matekot végzett máshol, aztán elfogadtatta a saját szakján. A BME-re való áthallgatásról itt olvashatsz: [link] Amúgy egyetemenként eltérhet az eljárás.

A több területen való tanulás "hagyományos" módja (értsd: sokan csinálják) az, hogy eltérő alap és mesterképzéseket végez el valaki. Az áthallgatás szerintem nem olyan gyakori, de a lehetőség adott.

2021. jan. 27. 09:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Végül hova jelentkeztél?
2021. aug. 29. 15:37
 16/16 A kérdező kommentje:

De régen jártam már erre:D

Idén fogok érettségizni, és egyenlőre úgy néz ki, hogy a molekuláris bionika mérnökit fogom első helyen megjelölni.

Nekem a gépész vagy a mechatronikai mérnök képzés túl "száraznak" tűnik és az utóbbi időben a biológiát is nagyon megszerettem, így azzal kapcsolatban is szeretnék sok dolgot tanulni. Azonban azzal még mondig egyetértek, hogy ezek is jó kiindulási alapot adnak az ilyen terveknek.

A döntés még nem végleges, így továbbra is nyitott vagyok minden hasznos tanácsra és ötletre.

2021. nov. 25. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!