Sokat számított az, hogy szinte minden nap gyakoroltam Érettségi feladatsorokat. Más tantárgyakkal nem foglalkoztam túl sokat. Bioszra a mozaikos könyvekből és a panemsulis könyvből készültem. Ami fontos főleg a Biosznál, hogy próbálj meg nem magolni hanem valami logikát, összefüggést keresni az anyagban mert van.
2021. jan. 23. 18:30
3/9 A kérdező kommentje:
Hát ezek nagyon jó eredmények! Gratulálok így utólag is. Nekem 75% lett sajnos a kémiám, ezért szeretném ha 90 feletti lenne a bioszom, remélem nem túl nagy álom. Én a Nagy Eteléből készülök meg a 99 témakörből egészítem ki a dolgokat, remélem az is jó, viszont a genetikától kezdve a mozaikot fogom kézbe venni. November óta készülök, de nem 0 tudás szintről, volt már 59%-os emelt bioszom.
Értem, köszönöm szépen, még jöhetnek más válaszok is :)
2021. jan. 23. 18:47
4/9 anonim válasza:
Szia, nekem 89% lett. Nagy Etelét és a mozaik 10/11/12őt olvastam. Megírtam szinte az összes előző évi feladatsort. Szóbelire pedig a 130 tétel biológiábólt olvastam gyakorlásképp, szerintem a 99 témakörös gyenge emelt szintre, legalábbis nem elég részletes nekem. Én is azt mondom mint az első,nem magolni kell hanem megérteni. Az emelt érettségi nem a tényanyagra megy rá, inkább arra, hogy a tanult infókat tudod e alkalmazni, logikusan átgondolni.
2021. jan. 23. 20:02
5/9 A kérdező kommentje:
Igyekszem korrelációkat keresni, nem magolni :) Hiszek nektek. Viszont nagyon ajánljátok a 130-ast, szóval akkor be is szerzem :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Mikor kezdtetek szóbelire készülni?
2021. jan. 23. 20:27
6/9 anonim válasza:
#1 Én külön a szóbelire nem készültem, csak az írásbelire. Ha jól emlékszem valami halakkal kapcsolatos kérdést húztam. Szóbelin az ilyen kulcsfogalmakra mennek rá, azokra jár a pont pl. az én esetemben "kígyózó mozgás" stb. De rendesek voltak mert, ha valamit kihagytam próbáltak rávezetni.
2021. jan. 23. 20:33
7/9 anonim válasza:
#4 Én sem készültem rá külön, csak az írásbeli és szóbeli közti 2 hétben. Ott olvastam el a 130-ast meg a 99-est és a nehezebb részeket pl. : biokémia azt rendesebben átnéztem, hogy tuti bennelegyenek a nehezen megjegyezhető dolgok is a fejemben.
2021. jan. 23. 20:42
8/9 anonim válasza:
Kedves Kérdező, végül milyen lett neked? :D
nov. 22. 19:04
9/9 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as, 85%. Meg akkor még kellett szóbelizni, mert Covid szigorítások előtt tettem le.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!