Kisképzősök Pontrendszer alapján rangsorolnak felvételkor vagy inkább a tehetséget nézik?Könnyebb kisképzősként tovább menni fősulira egyetemre?főleg az animáció szak esetleg a festészet érdekel.
abból a szempontból könnyebb kisképzősként bejutni művészeti egyetemre, hogy előtte kitanultad magad és 5 évig foglalkoztál a művészettel. alapvetően viszont (szerintem) csak az MKE-en jelent előnyt, ha oda jártál, mivel a kisképző az egyetem gyakorlóiskolája.
a pontrendszerbe a tehetség is beleszámit, mindkettő fontos. de nyilván nem vesznek fel egy szaksuliba, ha nem vagy jó a szakból amit választasz, úgyhogy azt mondanám hogy a tehetség fontosabb.
Szia!
Ha a kérdést a gimnáziumi felvételre értetted, akkor arra a válasz:
A pont minimálisan számít, mert a tehetség/tudás fontosabb.
Gondolj bele: lehetsz maximum pontszámú, hogy ha nem megy a rajzolás. Vagy nem vesznek fel, vagy ha fel is vesznek, akkor kevésnek fogod magadat érezni a többi diák tudása miatt.
Bárki bármit mondd, nem a pontokon múlik, hogy tovább jutsz-e. A szóbelire azokat hívják be, akik jól tudnak rajzolni = megfeleltek a gyakorlati részen. A szóbeli után kerülnek elő a pontok és annak megfelelően állítanak fel egy sorrendet.
A továbbiakra vonatkozó részre nem tudok válaszolni.
Remélem, hogy tudtam neked, vagy akár másnak is segíteni a gimnáziumi felvételivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!