Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt kémiával gépészmérnök?

Emelt kémiával gépészmérnök?

Figyelt kérdés

Vegyészmérnök szerettem volna lenni eddig, de rájöttem, hogy a gépész lenne az “igazi”, sokkal jobban érdekel. Sosem voltam fizika vagy matek faktos. Matek jól megy középszinten (4-5), de gondolom az nem nagy művészet a BME-n. Elvileg lehet menni emelt kémia érettségivel (matekot csak középszinten tudom), csak nem tudom, mekkora hátrányom lenne, mert a fizika tudásom kb 0. Sosem vette komolyan a tanár, ilyen ptt-ker kellett tartani fizikan sokat, mert akit erdekelt, az faktos, a többieknek meg mindegy. Nehéz lenne, az eleje?

Matekból nyáron intenzíven tervezek dolgozni, aki segít felzárkózni matekból nagyjából.

Cél a BME

2021. jan. 17. 18:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Jó a kémia nincs avval baj, de attól függetlenül, hogy fizikából nem érettségizel, egy stabil középszint azért menjen. Év elején matekból, fizikából szintfelmérő (legolábbis nálunk), és aki nem teljesíti min. 2-esre másodjára sem (2x lehet próbálkozni) az instant csúszik 1 évet, mert nem mehet fizika I-ből vizsgázni, amire ráépül az egész tanterv.

Szóval ha nem emeltezel az nem gond, de egy stabil közép az menjen.

2021. jan. 17. 18:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Most nézem milyen marha alacsonyak BME-n a ponthatárok gépészmérnökin.

Egyetértek az 1.-vel, feküdj rá a fizikára meg a matekra, szeptemberig sok idő van még, nyáron simán felkészülsz annyira, hogy ne legyen baj.

2021. jan. 17. 18:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat, dolgozini egy magántarárral, azt akaratam írni. Köszönöm szépen!
2021. jan. 17. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!