Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha átkerülnél fizetősre,...

Ha átkerülnél fizetősre, egyetemen, akkor otthagynád, vagy fizetnéd a tandíjat?

Figyelt kérdés

2021. jan. 17. 11:24
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Az ATTÓL függ, milyen szakon tanulnék.
2021. jan. 17. 11:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Pl.: Nyelvszak, pszichológia, tanárszak. Mondjuk az orvosin egy félév 1millió forintba kerül..
2021. jan. 17. 11:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokmindentől függ: mennyi van még hátra, miért lettem átsorolva, mennyire érzem magaménak a szakot, milyen az anyagi helyzetem, mennyi a tandíj stb. De első körben valószínűleg újrafelvételizésben gondolkoznék.
2021. jan. 17. 11:45
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
En folytatnam diakhitellel
2021. jan. 17. 12:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én soten vagyok, minden álmom ez volt, így nem nagyon jutna eszembe az otthagyás. Nagyon szomorú lennék, az biztos, minden félretett pénzem összeszedném és gondolkoznék a legjobb megoldáson. Valószínűleg valamilyen hitellel de folytatnám az egyetemet, mellette dolgozok, ahogy most is csak tudok és próbálnék mindent megtenni, hogy viszonylag jól jöjjek ki a dolgokból. És persze megpróbálnám magam visszakérni államira, tudom nem lenne könnyű, de a remény ott lenne.

Ha mást tanulnék amiben eleve nem vagyok annyira biztos és már van gondolatom hogy mit csinálnék, akkor lehet otthagynám és sokkal jobban koncentrálnék a másik választott szakra, esetleg annak felvételijére vagy egy új nyelvre. Nagyon max akkor maradnék ha már mindjárt végzek. De ha a képzés felénél se járok, akkor marad a váltás.

2021. jan. 17. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha kevesebb van hátra, mint amennyit már elvégeztem a szakból, maradnék.
2021. jan. 17. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Engem anno átraktak, így két félévet kifizettem. Ebből egy volt teljes (210.000Ft), egyre pedig igényelhettem kedvezményt így megfelezték (105.000Ft). Amúgy erősen motiváló tud lenni, hogy ha félbehagyod, akkor vissza kell fizetni az államilag finanszírozott féléveid számát 😁
2021. febr. 11. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!