Ha nem indul egy képzés, akkor mi van?
Sziasztok, székesfehérvári vagyok, és látom,hogy tavaly nem indult villamosmérnöki szak,mert 7-en jelentkeztek első helyen :O
Ilyenkor automatikusan a 2.helyre vesznek fel,vagy mitörténik? (nyilván ha megvan a pont)
Igen, ha az első helyen jelölt képzés nem indul, akkor az kikerül a listádról. Ha elég a pontod a második helyre, akkor oda jutsz be, ha csak a harmadikra, akkor oda és így tovább.
Az egyetem csak a végleges jelentkezések (és pontok) ismeretében tudja eldönteni, hogy indítja-e a szakot, úgyhogy a határidő lejárta után semmi értelme megkérdezni őket a szak indításáról.
A helyedben elgondolkodnék azon, nem érdemesebb-e rögtön Budapestre jelentkezni. A kis létszámú kihelyezett tagozat sokszor csak púp az egyetem hátán, nem biztos, hogy a jó oktatókat kapod, könnyebben előfordulhatnak elmaradt alkalmak, illetve lehet, hogy bizonyos laborokat amúgy is csak Budapesten tudnál elvégezni. Nyilván jóval kényelmesebb a számodra, ha ott tanulhatsz, ahol élsz, de szerintem sok szempontból jobban járnál egy budapesti képzéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!