Élelmiszermérnök bsc után milyen msc-re lehet menni?
Van egy élelmiszermérnök diplomám és szeretnék továbbtanulni msc-n míg itthon vagyok a kisbabámmal alapból. Még jó múltkor véletlenül megtaláltam a neten, hogy ezzel az alapképzési szakkal milyen mesterképzéses szakokra lehet jelentkezni. Na de most mikor kéne már nem találom. 😔 Valaki segítene légyszíves?
Azt tudom, hogy élelmiszermérnök msc és élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök msc elvégezhető vele. Van még valami esetleg?
"Meg azért ez érthető is, nem készít fel 3,5 év élelmiszermérnöki egy vegyészmérnökire, más alapok, más szakma."
Hát ez azért nem úgy van. Nyilván vannak különbségek, mert egy élelmiszermérnök nem tanul műanyagipart meg szerves szintéziseket, de maguk az eszközök, gépek, számítások 99%-ban megegyeznek. Szerintem mindegy, hogy éppen pálinkát főzöl, vagy egy oktán-heptán elegyet kell szétválasztanod, alapjaiban ugyanaz a kettő. Vagy mondhatnám azt is, hogy tulajdonképp mindegy, hogy egy szivattyút tej vagy benzol szivattyúzására kell méretezned, mások a számok aztán kész.
"táplálkozástudományi (érdekesnek érdekes, de nem leszel dietetikus, nem írhatsz étrendet)"
Ez igaz is meg nem is. Valóban, beteg embereknek kórházban nem írhatsz étrendet. Azonban magánszemélyeknek akik tanácsot kérnek tőled, simán. Himi-humi IWI stb. tanfolyamokkal írnak étrendet rengetegen, így szerintem ez nem probléma.
Utolsó: élelmiszermérnökire járok, és a fizika+ matek nagyon mélyre megy, egy Debrecenben tanuló vegyészmérnök ismerősöm ugyanezeket tanulja.
Inkább a kémiában vannak eltérések, főképp abban, hogy nekik több kémiás tárgy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!