Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik szak legyen a jogász...

Melyik szak legyen a jogász helyett?

Figyelt kérdés
Őszintén, már gimi kezdete óta ide készültem, töriből emeltezni is fogok, viszont az utóbbi időben egyre elkeserítőbb dolgokat olvasok a szak helyzetéről. Biztos, hogy önköltséges formában járnék erre a szakra (nem érném el az államis pontokat), de ha tényleg a képzés utáni kilátások igazak (minimálbéres fizetés, telített, nincs álláslehetőség, csak a profik fognak tudni elhelyezkedni stb.), akkor inkább más szakot választanék. Nem szeretnék több milliót elpazarolni a képzésre, ha nincs is esély utána magasabb fizetésre.

2021. jan. 15. 13:16
 1/3 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem ügyvéd szeretnél lenni, akkor maradhat a jog szerintem. Nem muszáj az 5 év után bojtárnak lenni, elhelyezkedhetsz vállalatoknál jogászként is.
2021. jan. 15. 14:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Most végeztem. Kezdő fizetésem bruttó 330. Nem sok, de a nettó is több mint a minimálbér. Teljesen pályakezdő, 0 tapasztalat. Jogi előadó.
2021. jan. 17. 19:50
 3/3 anonim ***** válasza:
76%
Nem a mostani helyzetet kell figyelembe venni, hanem hogy mi lesz öt év múlva. Maradj a jognál. Öt év alatt kialakíthatsz kapcsolatokat (kivéve, ha csak inni, meg az előadásokon aludni akarsz az egyetemi évek alatt). És nyilván csak prónak érdemes lenni, közepes, meg rossz jogász van elég...
2021. jan. 27. 11:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!