Hol lehet még tanári diplomával elhelyezkedni?
Programozóként bárhol. Elvégzel egy pár hónapos bootcampet és vidáman programozgatsz a tanári diplomáddal. Én bölcsész tanári diplomával voltam vezető fejlesztő multinál. :D
Tarthatsz magánórát, korrepetíciót. Attól függ, milyen szakos vagy.
Multik HR osztályán lehetsz oktatási referens, tudásmenedzser. Több tanár kollégám van, akik így dolgoznak.
Tréner cégeknél lehetsz tréner. Ehhez persze mèg képezned kell magad, például a METU-n van coach képzés.
Saját vállalkozást bármikor indíthatsz, ehhez nem kell képzettség. Elhelyezkedhetsz az idegenforgalomban, lehetsz utazásszervező stb.
Senki nem tiltja meg, hogy felvegyél a tanár szakod mellé egy gazdasági vagy IT szakot szombaton levelezőn. Rengetegen így csinálják (egy évvel később, elcsúsztatva tudsz oda jelentkezni).
Az egyetemi képzések a valós munkaerőpiaci szakmáknak csak kb. 60%-át fedik le. 40% olyan szakma, amelyhez nem indítanak képzést jelenleg egyetemen.
Diplomától függ.
Matek/kémia/biosz/fizika/informatika tanári diploma bármilyen kombinációjával el lehet helyezkedni versenyszférában.
Egy magyar/könyvtáros szakpárral viszont nagyjából sehol.
nem értem, miért pontoztátok le az utolsót. helytálló, amit ír.
nem véletlen, hogy itteni nagyszájú humán diplomás pályaelhagyó tanárok is max. irodai munkát végeznek logisztikusként vagy titkárnőként.
egy „nem olvasnak könyvet a gyerekek brühühü” magyartanárnak nincs piacképes tudása. sokszor még angolul sem tudnak normálisan.
6/6
Azzal a ténnyel ne is foglalkozz, hogy HUMÁN diplomást írtam.
5-ös vagyok.
egyébként a testvérem programozó, és nekem úgy tűnik, "kicsit" pengébb informatikából, mint egy infótanár.
az érvelésed meg olyan, mint amikor itt egy anglisztikás leányzó azzal jött, hogy azért jók az angoltanárok, mert ilyen-olyan nehéz a szak blablabla...
igazából a kutyát nem érdekli, milyen szak, a léyneg, h van-e tudása, tud-e tanít etc.,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!