Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt szintű érettségi 18 év...

Emelt szintű érettségi 18 év alatt?

Figyelt kérdés

Lenne néhány kérdésem az érettségivel kapcsolatos.

Magyarországra szeretnék egyetemre menni, viszont Romániában lakok. Az első kérdésem az lenne, hogy ha emelt szintű érettségit szeretnék mondjuk ének- zenéből, akkor muszály legyen egy középszintű érettségim? Vagy nem kell?

A második kérdésem az, hogy ha például 2 év alatt felkészülök és úgy érzem menne az emelt érettségi, vagy akár a közép szintű, de mondjuk még nem vagyok 18 éves avagy mondjuk mév csak 11.es vagyok tehát még nem érettségiztem,akkor attól még bemehetek Magyarországra és leérittségizhetek? Vagy muszáj megfelelő korban legyek? Tehát 9-10.esként nem érettségizhetek le?

Továbba ezért ugye fizetnem kell? Pláne mert Romániából vagyok. Ha igen, mennyit?

Köszönöm aki megválaszolja a kérdéseim és bocsánat ha nem elég èrthető, kérdezzetek.

2021. jan. 14. 18:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A magyar vizsgarendszerben csak idegen nyelvből és informatikából érettségizhetsz emelten. Nem kell hozzá előbb középszintű, nagykorúság sem, akár 9-ben is leteheted, viszont a teljes középiskolás anyagból osztályozó vizsgát kell tenned (pl ha angolt választasz, akkor a 4 év angol tananyagából).

Illetve ha Romániában jársz iskolába, akkor azért nem olyan egyszerű csak úgy előrehozottat tenned, mert teljesen más pl az értékelési rendszeretek ott, mint a miénk, a tananyag sem teljesen ugyanaz. Ha ilyen terveid vannak, szerintem vedd fel a kapcsolatot a magyar Oktatási Hivatallal, hogy pl hogyan számíthatják át a jegyeidet, hogyan és miből kéne osztályozóvizsgát tenned stb.

2021. jan. 14. 18:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Az érdekelne még, hogy ha tényleng csak ebből a két tárgyból éretségizhetsz, akkor miért írja az ELTE felvételi követelményeknél az Alkalmasságit+Magyar közép vagy emelt szintűt+ valamilyen mást aminél én ének- zenére gondoltam, mert 8 évig zene iskolába jártam, zongorát tanultam, és tudom abból fel tudnék készülni egy kis segítséggel. További kérdésem az lenne, hogy ha például nézem ezt a követelményt az ének- zene érettségihez, ami 2017-es akkor ez segít ha ez alapján készülök fel? vagy ez egy olyan amit évente változtatnak? végülis ez egy menetrend nem a konkrét feladat. ez a legújabb követelmény amit kaptam. tehát mennyi az esély, hogy 1-2 éven belül is ez lesz a követelmény?

Előre is köszönöm

2021. jan. 14. 18:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus. Kihagytam az ELŐREHOZOTTAN szót. Infóból és nyelvből tehetsz csak előrehozott érettségit.
2021. jan. 14. 18:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az érettségi követelmények egyébként persze változhatnak, de ha nem találsz frissebbet, akkor a 2017-es a mérvadó. Sajnos arra nincs garancia, hogy nem fog módosulni a következő 1-2 évben, de óriásit nem valószínű. Viszont ahogy (elsőre félreérthetően, bocs) írtam, abból sajnos előrehozottan nem tehetsz emelt érettségit.
2021. jan. 14. 18:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Semmi gond. :<<< ez nagyon szomorú. Előrehozottba az is beleszámít, ha pl 12.esen rakom le az érettségit de még az érettségi idő előtt, vagy ezt így nem lehetséges. Nagyon sajnálom ezt a sok kérdezősködést de tényleng érdekel. Gondolom az is előrehozottnak számítana. Csak nem szeretnék a többi érettségimnek keresztbe tenni tehát úgy szeretném, hogy egy kis idővel előtte letegyem legalább egyik egyetemre kötelező érettségit. Össze vagyok zavarodva nagyon.
2021. jan. 14. 18:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond, azért van ez az oldal, hogy kérdezzünk.

Utolsó évben az őszi időszakban is tehetsz érettségit, de igen, sajnos az is előrehozottnak minősül.

2021. jan. 14. 20:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben.Nagyon szépen köszönöm. Esetleg privátban írhatok ha lesz mèg hasonló kèrdésem?
2021. jan. 15. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!