Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Filmrendező szeretnék lenni...

Filmrendező szeretnék lenni és hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Most jelenleg olyan suliba vagyok aminek semmi köze a filmezéshez de ha leérettségizek utána választhatok másik szakmát ha úgy van és milyen suliba kellene mennem vagy okj-san is el lehet kezdeni? A cél, hogy az SZFE-n bekerüljek a Mozgókép-film és televíziórendező szakra. De oda nulla tudással esélyem se lesz oda.

2021. jan. 14. 10:52
 1/6 anonim ***** válasza:
14%

Régen nekem is voltak ilyen céljaim de amióta látom hogy mit művel a Színművészeti egyetem, mekkora balhét lever, inkább hanyagolom, sőt azóta itt gyk-n azt is halottam hogy pofára vesznek fel oda embereket, és nem tehetségre.

Mindenesetre ha neked nem szégyen ami most a Színművészetin megy, és valahogy bekerülsz, akkor ajánlott oda menned.

2021. jan. 14. 22:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem nagyon van gimnázium ahol televíziórendező szakot oktatnak szóval elég sokan nulla tudással jelentkezhetnek erre..
2021. jan. 14. 22:52
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

A magyar filmipari oktatás egy nulla, tapasztalatból mondom, az itthoni helyzet jelenleg úgy néz ki.. Hogy elmész az SZFE-re, talán átmész a 3 szintes rostán, bár elég nagy a túljelentkezés... A 8 félévedet megcsinálod, egy halom pénzt elköltesz az egyetemre, a vizsgafilmjeid kimerítenek, és az oktatás sem százas..

Majd végzel, megkapod a diplomád, és a kezedben van egy olyan szakma amelyel a semmi közepén vagy..

Egy hallgatónak 2 lehetősége van, vagy az egyetemi évek alatt, szerencse segítségével talál egy olyan embert aki bent van az iparba, akár kereskedelmi TVnél, vagy Színháznál, vagy filmstúdiónál, gyakornokként teljesítesz, es egyetem utan mehetsz oda, szintén igazábol egy alja kategóriát képviselni, talan a kereskedelmi TVknél nem...

A masik lehetoseg hogy ellengessz az éveid alatt, megcsinálod amit kell, és éled az életed, amikor vége a diplomának akkor nagyvaloszinuseggel elhelyezkedsz egy teljesen más teruleten, talan meg nem is filmipar, vagy ha szinten nagy szerencséd van, talán felvesznek valahova...Nem éri meg

Egyet mondok, ha tényleg képes vagy, mindent kockáztatni az álmaidért, és alázatosan melózni, akkor keress egy kinti egyetemet, Ausztrália, Anglia, Amerika, ahol valamilyen filmes szakot tanulsz, nem muszáj rendezőnek, sőt jobb is ha dramaturgiát, vagy irást tanulsz, mármint forgatókonyvirast, mert legtöbbször ebbe a meloba is elhelyezkedik a rendező, és jó ha átlátja ezeket a dolgokat is..S

Szóval kimész külföldre, minden napod, minden orad azzal töltöd hogy az álmaid teljesüljenek, dolgozol.

Majd ha olyan játekfilmeket csinálszaz egyetemi éveid alatt, akkor hidd el lesznek akik felfigyelnek rád... Mivel az nem Magyarország

Viszont, kib@szott nagy szerencse kell, jó kontaktok, és persze tehetség...Illetve jó angol tudás..

Sajnos ma Magyarba, bárki is kerül ki rendező szakról, nem fog tudni elhelyezkedni, és ha megkérdezel egy hozzáértőt, vagy egy ebben jártas embert, az is elmondja..

2021. júl. 28. 22:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, picit el vagy tevedve. Tény, hogy nehéz, de megfelelő szorgalommal hatalmas sikereket lehet elérni. Látszik, hogy nem vagy otthon a témában, különben látnád, hogy az ott végzettek napi szinten nyernek nívós külföldi fesztiválokon a Berlinaletol kezdve Velencen át Karlovy Vary-ig.
2022. febr. 16. 11:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem azért írtam hogy “tapasztalatból” mert én ott tanulok... hisz akkor nem írnám le milyen szar, egy nagyon jó barátom tanult mozgókép rendezőnek...

Ő ezekef mondta én csak megfogalmaztam...

Azt hozzátenném hogy attól függetlenül hogy van pár szerencsés akinek filmjei kijutnak fesztiválokra, az csak 10000ből 1.... nézzük végig akik végeztek és szorgalom is volt hol vannak....

Ami nem miattuk hanem a hazai helyzet miatt

2022. febr. 16. 19:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A régi SZFE-t, meg az újat ne is vessük össze. A régi SZFE-n végzettek sok fordulós felvételi procedúra során kerültek be azokba az 5-6 fős osztályokba és az emberek része elhelyezkedett a szakmában a tehetségének köszönhetően. Féléves munkáikat rendszeresen több száz ember előtt mutatták be és a vizsgafilmjeik jó része kikerült nemzetközi fesztiválokra. Az oktatás világszínvonalú volt, Kossuth díjas mesterektől tanulva, elképesztő gyakorlati tudást magukra szedve. A mostani egy vicc, kb bárkit felvesznek, aki egyáltalán hajlandóságot mutat, hogy ott tanuljon. Noname emberek tanítanak, akikről konkrétan senki életében még nem hallott a szakmában. Tehát Kérdező, ha nagyon be akarsz kerülni és nincs semmi háttered, akkor is jó esélyed van rá.
2022. febr. 16. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!