Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Zeneakadémiára így nyerhetek...

Zeneakadémiára így nyerhetek felvételt?

Figyelt kérdés

Általános elsős korom óta tanulok zongorát. 6. évvégén megszereztem az alapfokú bizonyítványt belőle. 7.-8.-ban magántanárhoz jártam zongorázni, ezt bizonyítani nem tudom, mivel nem adott róla papírt. Most zeneművészeti szakközépiskolában 12.-es vagyok.

Beszéltek a zenei vonalú továbbtanulási lehetőségekről, de nekem nem teljesen tiszta.

Most akkor el kellene végeznem előbb a zeneművészeti főiskolát, és onnan lehetne menni akadémiára, vagy egyből mehetek akadémiára?

2021. jan. 13. 22:49
 1/4 anonim ***** válasza:

A Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem alapszakára /BA/ kell jelentkezni. A felvételi követelményeket zongora vonatkozásában itt találod:

[link]

2021. jan. 14. 09:07
 2/4 anonim válasza:

haha, én is konziban tanulok és idén felvételiznék:D arra számíts, hogy nem szokásuk elsőre fölvenni diákokat, maximum ha hiány van a tanszakon. Viszont hogyha zeneművészetis vagy, az már hatalmas előny. Igen, BA-ra kell jelentkezni, kivéve, hogyha más képzést szeretnél(pl. tanári).

Sok sikert!<3

2021. jan. 14. 09:28
 3/4 anonim ***** válasza:
88%

Egybol jelentkezhetsz a lisztre, nem kell elotte elvegezni semmit. Mar nincsenek foiskolak csak egyetemek. Ha oda mesz keszulj fel arra hogy Europa egyik legkorruptabb egyeteme. Ha nem tanultal maganban annal aki ott tanit, vagy nem vagy valamelyik komoly pesti zenesznek a fia egybol hatranybol indulsz. Gondolom jazz tanszak a cel bar ezt nem irtad. Ott sosincs hiany az emberekbol. Tobbszoros tuljelentkezes van minden evben, kb 30-50emberbol max 2-ot vesznek fel.

En meg sem probaltam a felvetelit, foloslegesnek tartottam, pedig ha keszultem volna ra komolyan sikerult volna bekerulnom, minden zenesztanarom azt mondta. Lett volna tobb ajanlolevelem, de igazabol nem is volt ra szuksegem. Annyira nem szerettem volna a jazzbe merulni mint amit ott tanitanak. Csak a jazzbol ma mar nagyon nehezen el meg az ember:)

Igyhat jazzt tanulok egy masik egyetemen, de en inkabb a barzongorazast preferalom.

Ja es lehet rosszul mondom javitsatok ki de en ugy tudom hogy a liszten 5eves osztott kepzes van csak de lehet ez hulyeseg.

2021. jan. 14. 12:57
 4/4 anonim válasza:

Én is konzis vagyok...zongorából és hegedűből van a legnagyobb túljelentkezés.

Felvételizz és ha nem jön össze, maradj ötödévre. De közben járj kurzusokra, beszélj tanárokkal, informálódj, hogy legyen egy ugróléced...

2021. márc. 12. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!