Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME formatervező mérnöki vagy...

BME formatervező mérnöki vagy MOME formatervezői?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a formatervezés és nem igazán tudom, hogy melyik iskola lenne jobb nekem. Jó vagyok matekból, de azért megküzdök vele. Rajzolni, alkotni imádok, de azért még abban is van hova fejlődnöm. Nagyon kíváncsi vagyok azoknak a véleményére, akik ezeken az egyetemeken tanulnak.

2021. jan. 11. 20:18
A kérdező szavazást indított:
BME
MOME
18 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom, neked melyik lenne jobb, de a szakokat tudom jellemezni:

A BME tényleg mérnöki, és nem csak formatervező, hanem terméktervező, szóval kemény matekos tárgyak vannak, meg kell tanulni a termék életútját, ezt a tudást használva kell tervezni, stb; a gépészkaron vagyunk a többiekkel, szóval például a matek, meg a gépésztárgyak közösek a gépészmérnökökkel, az infó közös azt hiszem a mechásokkal, van mechanika, ergonómia... az anyag kb 70%-a ilyen, és 30% a művészi része.

Szóval nagyon más, mint a MOME, nem lehet egy kalap alá venni szerintem, ott tényleg a formatervezés művészi részére fekszenek rá, biztos nagyon pengének kell lenni ezekben az elvolt értelmezésekben, alkotásokban, rajzolásban és kézimunkában.

2021. jan. 11. 22:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
BME bsc, MOME msc
2021. jan. 12. 01:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben tőled függ. Az első nagyon jól összefoglalta a két egyetem és tanmenet közti különbséget.

Kiegészítésképp azon érdemes elgondolkodnod szerintem, hogy mivel szeretnél a későbbiekben foglalkozni, hogyan képzeled el a jövődet. A BME sokkal földhözragadtabb szemléletmódot ad, míg a MOME művészi. Én úgy látom a MOME-n végezve egyenesebb út vezet design stúdiókhoz, saját kreatív vállalkozáshoz, míg a BME termékkel inkább ipari cégekhez, ahol a terméktervezés csak egy része a teljes porfóliónak. A BME-s terméktervezés eléggé a két terület határán van, és bár egy nagyon jó kombó, de sokakban kelti azt az érzést, hogy se műszakinak se művészinek nem elég jó (igaz a saját tapasztalataim óta volt egy tantervváltás, jobb lett a képzés). Emellett pedig a mesterképzés jóformán ugyanaz, mint az alap, szóval sokan váltanak mesterre akár MOME-ra, akár gépész képzésre, esetleg gazdasági karra.

2021. jan. 12. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!