Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért ellenzik ennyire a...

Miért ellenzik ennyire a tanárok a digitális oktatást?

Figyelt kérdés

Szerintem baromi jó, mert egy rakat anyag videón van meg és így ha akarom megnézem ötször is.

Én műszaki szakon vagyok, egyáltalán nem mindegy, hogy van lehetőség újra megnézni és megérteni, vagy egyszer elmondja a tanár és kész.

Ugyan ez igaz egy analízis órára is.

2021. jan. 10. 09:26
 1/9 anonim válasza:
65%

Sajnos sok tanár belefásult a megszokott rendszerbe (“egyszer elmondom, vagy leírják/megértik, vagy nem..”).

Én jogon vagyok, rengeteg professzor az idősebb korosztályhoz tartozik, sokan nem veszik a fáradtságot ahhoz, hogy kihozzák a helyzetből a maximumot, mert úgy vannak vele, hogy ha nekik is szar volt anno, akkor legyen nekünk is szar. Szerencsére vannak kivételek, de sajnos ez jellemző. :(

2021. jan. 10. 09:36
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Az a baj, hogy az egyetem nem csak a tanulásról, de a szocializálódásról is szólna. Hogy megismerd a későbbi kollégáidat, üzlettársaidat stb. Sajnos ez az online oktatással kimarad.
2021. jan. 10. 09:51
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
A digitális órák jobban lefárasztanak mint a rendesek. Mindig van valami gond, vagy elmegy a net, vagy a képernyőmegosztás a rossz, a hang minőségéről ne is beszéljünk. Ha otthon vagy akkor még a szülők is beszélgetnek stb. Sok a zavaró tényező és így kicsi a hatékonysága.
2021. jan. 10. 10:38
 4/9 anonim ***** válasza:
41%

Nálunk több oktató jelezte, hogyha lehet digitális oktatásban folytatnánk tovább de a konzultáció és személyes konzultáció lehetősége is adott lesz.

És ez a jó hozzáállás.

Lehet videóval készülni, felvenni, feltenni. Megnézzük, és ha van kérdés összegyűjtjük. És akkor az órát megnéztük a net pedig nem számít ha a videó le van töltve.

A kérdéseket meg értelmes módon feltesszük.

Ez sok külföldi egyetemen működik. Itthon is van rá példa.

2021. jan. 10. 11:17
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Csak egy példa az elmúlt napokból:

Az egyik írásbeli vizsgán (komoly, számolásos tárgy) a csoport 20-25%-a 94%-os vizsgadolgozatot írt, ugyanazzal a gondolatmenetettel, ugyanazzal a számítási móddal, ugyanazokkal a hibákkal.

Így nem csoda, ha egy-két tanár időnként besokall.

2021. jan. 10. 11:33
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
Online egyszerűen nem tud úgy odafigyelni az ember mintha személyesen is jelen lenne. Akadozik a net, ha nem kapcsolják be a kamerát akkor fekete kockáknak magyarázol. Rengeteget csökken az interaktivitás és romlik a tanár-diák kapcsolat. Mentálisan is fárasztó.
2021. jan. 10. 12:18
 7/9 A kérdező kommentje:
A vizsgát megértem, hogy nem otthonról kellene.
2021. jan. 10. 15:13
 8/9 anonim ***** válasza:
70%
Meglepő, hogy ezt mondod. A lányom gimnáziumában minden tanár alig várta, hogy újra digitális oktatásra álljanak át. Mikor még szeptember közepe tájékán összefutottam az osztályfőnökével, ő váltig állította, hogy így lesz a legjobb, pedig fiatal hölgyről van szó. Véleményem szerint ennek oka főként a tanári lustaság lehet, ugyanis mióta átálltak jegyük alig van/ órák 50-60%-ban vannak megtartva, és rengeteg olyan tantárgy kiesik mint pl. a rajz, etika, ének stb, ami mondjuk a gyereknek is jó. De én azt látom, hogy a gyerekem egyre jobban lustul el, van, hogy egész nap pizsamában van, rengeteget fekszik/ ül/ eszik, ami már az egészségére is kihatással van, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy a tanulása is hatékony. Én is ellenzem nagyon ezt az oktatási formát, alig várom, hogy végre újra beinduljon minden a normális kerékvágásban, mert ez borzasztó.
2021. jan. 12. 03:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Azért, mert a személyes találkozás teljesen más. Online nagyobb eséllyel mismásolnak a diákok. Emellett vannak olyan korcsoportok, akiket lehetetlen/nagyon nehéz digitálisan tanítani, gondolok itt az alsó tagozatos diákokra. Én magam is tanítok. Többre értékelem a társas érintkezést, nem jó huzamosabb ideig otthon lenni.
2021. márc. 11. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!