Melyik egyetemen tanuljak nemzetközi gazdálkodás szakon?
Sziasztok!
Még nem döntöttem el, hogy angol vagy magyar képzésre jelentkezzek-e, úgyhogy mindkét kategória szóba jöhet.
Corvinus az számomra felejtős. (Magas a ponthatár és az önköltséges pedig nekem brutál sok pénz)
Ha esetleg van tapasztalatotok/véleményetek megköszönöm, ha megosztjátok velem.
Ha az ELTE magyar nyelvű képzésére jelentkezel, akkor a félévek elején dönthetsz a tantárgyak teljesítésének nyelvéről. Lehet teljesen magyar, full angol, vagy kevert. (Idegennyelvi hozzájárulási költség nem merül fel.)
Az ELTE angol nyelvű képzésén pedig minden tárgyat angolul kell felvenned a Neptunban. Én ezért a magyarra szavaztam, mert ott te döntesz.
Köszönöm a válaszodat!
Igen azt én is olvastam...
Te oda jársz?
Én csak a szavazatomat magyaráztam meg.. Igen, de nem NG-re.
A két egyetem mintatervét kéne összehasonlítanod, és az alapján (is) döntened, hogy melyik jön be jobban. Sajnos én nem találom a BGE-ét. Az oldaluk mindenre azt írja, hogy technikai gondokkal küszködnek.
Mivel itt többen is szavaztak a BGE (angol)-ra, ők talán be tudják másolni neked a tantervüket.
A GTI-n belül a tanterveket nézve, az NG pl. az alábbi tárgyakban különbözik a másik kettő-három alapszaktól: Külgazdasági politika (Foreign Economic Policy), Nemzetközi politikai gazdaságtan (International Political Economy), Nemzetközi pénzügyi menedzsment (International Financial Management).
Nagy nehezen, de megtaláltam a Bge-n a mintatantervet. Dokumentumoknál van. Büszke voltam magamra, hogy sikerült, mert eléggé eldugták az érdeklődők elől. :)
Nekem az jobban tetszett, mint az Elte-é.
Főleg a több specializáció fogott meg benne.
Na, ennek örülök! :) Lényeg, hogy megtaláld a neked tetsző képzőhelyt. Tényleg büszke lehetsz magadra, én még mindig nem találom. (Hát igen, mondjuk most kéne leginkább elérhető hely(ek)en hirdetniük.)
Belinkelnéd nekem a dokumentumok részt? Kíváncsi vagyok a teljes mintatervre.
Megvan nekem is! Igazad volt, tényleg büszkeséggel tölti el az embert, hogyha a BGE útvesztőiben megtalálja a mintaterveket. (Google kereséssel nem jön elő egyik sem.)
Igenigen!!
Ott van az előző válaszoló linkje.
Rányomsz a tantervre és ott kiválasztod, hogy nappali/levelező.
Egyébként, ha megnyitod az oldalt ott van felül a “hasznos linkek” fül, azon belül pedig nyomj a dokumentumtárra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!