Hogy számítsam ki, mennyi felvételi pontszámmal rendelkezem?
Nem te választasz, hanem a rendszer azt a számítási modot nézi, ami neked kedvezőbb.
Ha duplázol, akkor a két eredményt összeadják és megkétszerezik. A te esetedben (70+70)*2 = 280 pont.
De ugye tudod, hogy tavaly ota követelmény legalább 1 emelt érettségi is?
Igen ezt értettem:)
Szóval Informatika érdekelne leginkább. Akkor nyílván a földrajz kémia nem választható :D
De honnan tudhatom melyik választható? Vagy logika alapján: Ha infó, akkor info-matek?
Ez nem így működik, hogy logika alapján.... :D
A fenti linken pl.a Debreceni Egyetem Informatikai Kara van. Amint látod megadják minden szakhoz külön az érettségi vizsgakövetelményeket a pontszámításhoz. Csak azokat a tárgyakat választhatod az adott képzésnél amelyek a táblázatban fel van sorolva. Minden egyetemen így működik. Van ahol az is meg van szabva hogy pl.emelt szintű érettségi kell matekból plusz egyet választhatsz középfokon. Van ahol ez nem kikötés, ott te választasz 1 emelt szintű érettségi tárgyat meg egy középszintűt.
Ebben a táblázatban láthatod is amit fent írtam. Keresd ki ahová jelentkezni szeretnél majd nézd meg a követelményeket.
A www.felvi.hu-n minden információt megtalálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!