Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy számítsam ki, mennyi...

Hogy számítsam ki, mennyi felvételi pontszámmal rendelkezem?

Figyelt kérdés
A választásom, hogy az érettségi tantárgyakat(2 db) nézem meg. Tegyük fel, hogy ezen kettő 70%-os eredménnyel sikerültek. Mennyi pontom van, amennyiben a többletpontokat nem nézzük? Köszönöm.
2021. jan. 6. 15:04
 1/10 anonim ***** válasza:
280
2021. jan. 6. 15:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem te választasz, hanem a rendszer azt a számítási modot nézi, ami neked kedvezőbb.

Ha duplázol, akkor a két eredményt összeadják és megkétszerezik. A te esetedben (70+70)*2 = 280 pont.

De ugye tudod, hogy tavaly ota követelmény legalább 1 emelt érettségi is?

2021. jan. 6. 15:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Ige, tudom, hogy emelt kell majd. Köszönöm szépen, így már értem, és ki tudom magamnak is számolni :)
2021. jan. 7. 17:05
 4/10 A kérdező kommentje:
Amúgy bármelyik tantárgy választható ilyenkor? Pl az Angol is(Ha jól sikerült, nyílván)
2021. jan. 7. 17:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez attol függ, milyen szakra mész. HA elárulod, megmondom :)
2021. jan. 7. 18:13
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]

Itt lesz egy link, ez alapján ki tudod számolni könnyen.

2021. jan. 7. 19:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Mindig a 6os vagyok....amúgy az 1.válaszoló jól írta, 280 pontod van az érettségi eredmények duplázásával. 70% az 70pont. 2x70pont az 140pont. 140x2=280pont.
2021. jan. 7. 19:38
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen ezt értettem:)

Szóval Informatika érdekelne leginkább. Akkor nyílván a földrajz kémia nem választható :D

De honnan tudhatom melyik választható? Vagy logika alapján: Ha infó, akkor info-matek?

2021. jan. 7. 22:00
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]

Ez nem így működik, hogy logika alapján.... :D

A fenti linken pl.a Debreceni Egyetem Informatikai Kara van. Amint látod megadják minden szakhoz külön az érettségi vizsgakövetelményeket a pontszámításhoz. Csak azokat a tárgyakat választhatod az adott képzésnél amelyek a táblázatban fel van sorolva. Minden egyetemen így működik. Van ahol az is meg van szabva hogy pl.emelt szintű érettségi kell matekból plusz egyet választhatsz középfokon. Van ahol ez nem kikötés, ott te választasz 1 emelt szintű érettségi tárgyat meg egy középszintűt.

[link]

Ebben a táblázatban láthatod is amit fent írtam. Keresd ki ahová jelentkezni szeretnél majd nézd meg a követelményeket.

A www.felvi.hu-n minden információt megtalálsz.

2021. jan. 7. 22:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Az 1.számú táblázatot nézd. Az előbb ez lemaradt.
2021. jan. 7. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!