Érdemes tanárnak lennem?
Pedagógusként könyörögve kérlek : nehogy hobbiból magánórákat adj! Nem hiába telik évekbe, hogy valaki taníthasson, ne legyél kontár!
Egyébként jelenleg megalázóan kevés a pénz és rengeteg a munka. Hatalmas felelősség.
Nagyon gondold meg! Nem csak annyiból áll, amennyit diákként látsz.
Csak azért ne válaszd ezt munkádul, mert jobb nem jut eszedbe. Ez egy hivatás, ezt csak akkor tudod igazán jól csinálni, ha tényleg szereted, kitartó vagy és nem bánod, hogy szar a fizu.
Javaslom, hogy kérdezz meg a munkájáról olyan tanáraidat, akikkel jó viszonyban vagy és elég nyitottak, hogy őszintén beszéljenek erről.
Nehéz, de csodálatos munka. Én imádok tanítani, nem bántam meg, hogy tanító lettem, most akarom kezdeni az angol tanári mesterképzést is.
Ha kérdésed van még, írj privátban nyugodtan.
Én éppen tanárnak tanulok az egyik egyetemen.
Csomó tanárral, akikkel nagyon jóban vagyunk, ők mondták, hogy nagyon kevés a fizetés.
Az egyik tanárom meg arról panaszkodott, hogy középsuliban is tanít és ott állandóan a telefont nyomkodják és nem is figyelnek a tanárra. Egy ideig el is vette a kedvem a tanitástól. A tanári fizetés miatt, szerintem még lerakok én is egy okj-t.
De viszont a gyerekek imádnivalóak (tapasztalat is, megengedték hogy be menjek tanítani 15 percre a kövi 45 perces re sajnos a covid miatt nem jöhetett össze).
Szerintem, se adj hobbiból magánórákat, nem hiába 5 éves egy tanárképzés...
Ha, tényleg tanár szeretnél lenni, akkor nyugodtan, mert szép szakma, de a fizetés szörnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!