Annak mi az oka hogy a lányok jobb tanulók? Általában haza megy egy lány és jut ideje napi szinten tanulni. Főiskolát is jóval több nő végez el.
Mindkét állítás baromság, igazságalap nélkül.
Egy rakat tényezőtől függ, hogy ki milyen intenzitással tud tanulni vagy egyáltalán egyetemig el tud-e jutni (főként gondolok itt az anyagi háttérre), a nemi szerepeknek ehhez egyáltalán nincs közük.
Nyilván baromság ha egy helyi példát hozol fel csak a környezetedben...
2. oldal (80.o. számozás szerint)
Kérdező, nem jobbak. Az orvosi, jogi és gazdaságik között leginkább csak az orvosi nehéz, amit a cikk ír. Mérnök szakokon, fizika, matek szakon meg sokkal több fiú végez.
Az ötös hülységet ír, semmivel se kedvez a lányoknak. Én sose tapasztaltam, hogy elitebb helyekre több lány menne. Semmilyen elit nincs általános alsó tagozatban. Gimiben félig spec matekos osztályba jártam, két és fészer annyi fiú került oda.
Az első gondolatmenetem azért fontos, mert egyetemen lehet tanulni bölcsésznek és fizika szakon is lehet végezni. Vannak könnyebb szakok és nehezebbek, akkor már nézd meg az igazán nehéz szakokat, hogy ott mik az arányok. Orvosin mondjuk nincs olyan kevbés lány, mint mérnökin, pedig az is nagyon nehéz. Szóval a lányok is járnak nagyon nehéz szakokra pl orvosi de mondjuk mérnökin alig vannak.
Én azt tapasztaltam eddig, hogy sokszor a lányok szorgalmasabbak. Viszont akkora matek zseniket mint a fiúknál sose látok lányoknál. Pasiból ilyen lusta zsenit ismerek sokat, lányok közül meg ilyen szorgalmas de maximum csak okos.
Azért kell lennie valamilyen nemi különválásnak ebben. Matek mérnöki férfi, bölcsész művészetek női ág.
"
Pasiból ilyen lusta zsenit ismerek sokat, lányok közül meg ilyen szorgalmas de maximum csak okos"
Pont ilyen megfigyelésekre gondoltam.
Más agyi felépítés és társadalmi szokásjog.
#7-8. Az ötös vagyok, és de, a közoktatási rendszer a lányoknak kedvezőbb rendszerben zajlik. Írtam is fenn, hogy mire kell gondolni, ezt nem én találtam ki, hanem komoly emberek komoly tanulmányai szólnak erről a jelenségről.
Az általános iskolával kapcsolatban lehet játszani a hülyét, de ahol én tanultam, ott 4. osztálytól volt tagozatválasztás. Én egy 14 fős matematika tagozatra kerültem, ami azt jelentette, hogy emelt óraszámban tanultunk matematikát. Ide egy, a harmadik év végén megírt felvételivel lehetett bekerülni, és mi, akiket kiválasztottak, más osztályokkal összevetve később elég jól jártunk az élettel, (nem minden egyes ott tanuló persze, de úgy általában). Elég sok helyen van/volt ilyen, sajnos nem attól függ, hogy te hallottál-e róla vagy sem. :(
Amit a matematikáról/fizikáról írsz (ideértve majdnem a komplett műszaki területet), az ma még igaz. Valóban úgy alakult, hogy itt a mai napig meghatározó férfitöbbség van, de itt is van változás egy ideje, és szépen lassan ezeken a területeken is egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az egészből a nők. Amit írsz a zsenikről, abban a megfigyelésben sincs köztünk vita, az általam valamennyire ismert legeslegokosabb emberek szinte mind férfiak, bár nem a szimpla BSc+MSc szintről beszélek, ott még simán kiegyenlített a dolog (és fokozatosan kerülnek többségbe a nők).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!