Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Annak mi az oka hogy a lányok...

Annak mi az oka hogy a lányok jobb tanulók? Általában haza megy egy lány és jut ideje napi szinten tanulni. Főiskolát is jóval több nő végez el.

Figyelt kérdés

2020. dec. 30. 11:28
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
mint a fiúk... ez lehagytam de erre gondoltam.
2020. dec. 30. 11:36
 2/11 anonim ***** válasza:
44%

Mindkét állítás baromság, igazságalap nélkül.

Egy rakat tényezőtől függ, hogy ki milyen intenzitással tud tanulni vagy egyáltalán egyetemig el tud-e jutni (főként gondolok itt az anyagi háttérre), a nemi szerepeknek ehhez egyáltalán nincs közük.

2020. dec. 30. 11:42
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Ezt a baromságot honnan vetted? Vannak szorgalmas fiúk és lányok is.
2020. dec. 30. 12:07
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Mérnökinfon voltam. 3 lány volt a csoportunkban, akikkel kezdtük. Egyik se végzett. Tehát az állításod nem igaz
2020. dec. 30. 12:57
 5/11 anonim ***** válasza:
66%
Az mondjuk kétségtelenül igaz, hogy a közoktatási rendszer a lányoknak inkább kedvez, mint a fiúknak. Mind a tanítás és a számonkérés módja, mind a női tanárok létszámfölénye miatt. Én olyan osztályokban tanulhattam, amelyek igen jónak számítottak magyar viszonylatban, ez viszont azt is jelentette, hogy onnantól kezdve, hogy általános iskolában tagozatválasztás jött (nálunk ez 4. osztálytól volt), jelentős többségben voltak lányok, bármelyik osztályba is jártam. Ez azt jelenti, hogy a fiúk többsége már a legelső kiválasztási procedúrában lemorzsolódott, nem vettek részt az igazán jól teljesítő osztályokan. Ilyenek pl. a matematikát, természettudományos tárgyakat vagy nyelveket emelt óraszámban tanuló, a diákokat versenyekre felkészítő osztályok, ahol a legjobb képességű diákok csoportja egyben azt is jelenti, hogy egymást húzzák előre. Nálunk pl. végig a mi osztályunknak volt a legmagasabb év végi átlaga, amíg oda jártunk, és ez részünkről kevésbé, de pl. az osztályfőnökünk részéről eléggé presztízskérdés is volt, míg máshol ezzel szemmel láthatóan nem törődtek annyira. Visszatérve, mivel a fiúk többsége már általános iskola alsó tagozatában nem került az "elit"-nek kikiáltott osztályokba, nyilván a középiskolai felvételinél is lemaradásban voltak, meg utána is. Ez nem igaz mindenkire, és nem szolgál magyarázatként mindenre, de szerintem elég fontos, trendszerű folyamatok.
2020. dec. 30. 13:20
 6/11 A kérdező kommentje:

Nyilván baromság ha egy helyi példát hozol fel csak a környezetedben...

[link]

2. oldal (80.o. számozás szerint)

2020. dec. 30. 13:21
 7/11 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, nem jobbak. Az orvosi, jogi és gazdaságik között leginkább csak az orvosi nehéz, amit a cikk ír. Mérnök szakokon, fizika, matek szakon meg sokkal több fiú végez.

Az ötös hülységet ír, semmivel se kedvez a lányoknak. Én sose tapasztaltam, hogy elitebb helyekre több lány menne. Semmilyen elit nincs általános alsó tagozatban. Gimiben félig spec matekos osztályba jártam, két és fészer annyi fiú került oda.

Az első gondolatmenetem azért fontos, mert egyetemen lehet tanulni bölcsésznek és fizika szakon is lehet végezni. Vannak könnyebb szakok és nehezebbek, akkor már nézd meg az igazán nehéz szakokat, hogy ott mik az arányok. Orvosin mondjuk nincs olyan kevbés lány, mint mérnökin, pedig az is nagyon nehéz. Szóval a lányok is járnak nagyon nehéz szakokra pl orvosi de mondjuk mérnökin alig vannak.

Én azt tapasztaltam eddig, hogy sokszor a lányok szorgalmasabbak. Viszont akkora matek zseniket mint a fiúknál sose látok lányoknál. Pasiból ilyen lusta zsenit ismerek sokat, lányok közül meg ilyen szorgalmas de maximum csak okos.

2020. dec. 30. 23:12
 8/11 anonim ***** válasza:
93%
Az ötöshöz még annyit, hogy bár ő általános iskoláról írt, gondolom nem csak nálunk volt kb 2,5 ször annyi fiú mint lány matekos osztályban a gimiben. Szóval a matekos fizikás osztályokba pont, hogy pasi jár több szinte mindig. Általánosba meg alsó tagozatban milyen elit osztály lenne? Nekik rózsaszín betűket mutatnak vagy mi? Ritka kivétel lehet, ha a fiúk látványosan jobban lemorzsolódnak.
2020. dec. 30. 23:15
 9/11 A kérdező kommentje:

Azért kell lennie valamilyen nemi különválásnak ebben. Matek mérnöki férfi, bölcsész művészetek női ág.

"

Pasiból ilyen lusta zsenit ismerek sokat, lányok közül meg ilyen szorgalmas de maximum csak okos"

Pont ilyen megfigyelésekre gondoltam.

Más agyi felépítés és társadalmi szokásjog.

2020. dec. 31. 00:55
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#7-8. Az ötös vagyok, és de, a közoktatási rendszer a lányoknak kedvezőbb rendszerben zajlik. Írtam is fenn, hogy mire kell gondolni, ezt nem én találtam ki, hanem komoly emberek komoly tanulmányai szólnak erről a jelenségről.

Az általános iskolával kapcsolatban lehet játszani a hülyét, de ahol én tanultam, ott 4. osztálytól volt tagozatválasztás. Én egy 14 fős matematika tagozatra kerültem, ami azt jelentette, hogy emelt óraszámban tanultunk matematikát. Ide egy, a harmadik év végén megírt felvételivel lehetett bekerülni, és mi, akiket kiválasztottak, más osztályokkal összevetve később elég jól jártunk az élettel, (nem minden egyes ott tanuló persze, de úgy általában). Elég sok helyen van/volt ilyen, sajnos nem attól függ, hogy te hallottál-e róla vagy sem. :(

Amit a matematikáról/fizikáról írsz (ideértve majdnem a komplett műszaki területet), az ma még igaz. Valóban úgy alakult, hogy itt a mai napig meghatározó férfitöbbség van, de itt is van változás egy ideje, és szépen lassan ezeken a területeken is egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az egészből a nők. Amit írsz a zsenikről, abban a megfigyelésben sincs köztünk vita, az általam valamennyire ismert legeslegokosabb emberek szinte mind férfiak, bár nem a szimpla BSc+MSc szintről beszélek, ott még simán kiegyenlített a dolog (és fokozatosan kerülnek többségbe a nők).

2020. dec. 31. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!