Biosz emelt érettségin jó eredményt lehetséges így elérni?
Kéttannyelvű osztályba járok, felvettem a bilógiát faktnak, így emelt szinten tanulom.
Megnéztem pár emelt érettségi feladatsort és úgy érzem nem egészen tudnám megoldani ezeket a feladatokat. Az anyaggal sem haladunk jól és kicsit felületesen vesszük.
A válaszolók közül, aki 2 évre vette fel a biosz faktot, és nem eleve biosz tagozatra járt, nektek hogy sikerült? Jártatok biosz tanárhoz? Esetleg felkészítő tanfolyamra? Szerintetek 2 év alatt lehetséges emelt szinten mindent elsajátítani?
Nyáron is kidolgozom a tételeket fogok is tanulni csak most így elnézve az érettségi feladatsorokat, kicsit elbizonytalanodtam
Szia!
Én is kéttannyelvűbe jártam,de szerencsére nagyon jó biosztanárnőm volt. A rendes órai bioszon, és a faktokon kívül tartott nekünk még +2 órát a saját szabadidejéből, másképp nem tudtuk volna átvenni a genetikát is.
Én azt gondolom, hogy biosz olyan tárgy, amire egyedül is fel lehet készülni (kivéve talán a nehezebb biokémia és genetika feladatok, azt azért jó ha valaki elmagyarázza)...
Ezek jók voltak a felkészüléshez: Mozaikos könyvek és esetleg Fazekas,Szerényi Biológia 1,2 (sok dolog volt,ami részletesebben volt elmagyarázva ebben)
Szerényi Nagy biológia feladatgyűjtemény
szóbelihez: Kleininger Tamás- 99 témakör az emelt szintű biológia szóbeli érettségihez
+ az érettségi feladatok.
Nem számìt hány magántanárhoz, milyen drága előkészítőre jársz, vagy hogy faktos vagy-e vagy sem. Csak az számìt, hogy te leülj és megtanuld az anyagot.
Az alap tudáshoz próbáld meg átvenni a mozaikos, kétkötetes érettségire felkészítő sorozatot, mondjuk 2 hónap alatt. Utána olvasd el Gál Béla kiegészítő fejezetek biológiából cìmű könyvét és oldd meg az ÖSSZES érettségit. Egyébként nem gond, ha egyenlőre nehéz. Ha most kezdted a faktot max. növénytant és állattant vehetted át. Ez még messze van a végétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!