Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek a három közül...

Szerintetek a három közül melyiket válasszam gépészmérnökként specializációnak?

Figyelt kérdés
Harmadik féléves vagyok, és ugye a negyedik félévbe ki kellesz választani melyik specre akarok menni. Én ezen a hárman gondolkodtam: Járműtechnika, repülőműszaki, harcjármű-technika specializáció. Szerintetek a 3 közül melyik lenne a legjobb?

2020. dec. 23. 07:56
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Hát konkrétan igen, vagyis az is. De az autószerelést nem a gépészmérnök végzi, hanem - csúnyán fogalmazva a "csicskásai"
2020. dec. 23. 09:55
 12/22 A kérdező kommentje:

De egyébként itt a definíció: A gépjárműtechnika specializáció felkészíti a gépészmérnöki alapszakos hallgatókat a belsőégésű motorok és járműtechnika területéhez kapcsolódó feladatok mérnöki szemléletű ellátására. A hallgató a végzést követően elhelyezkedhet a járműtechnikával foglalkozó vállalatoknál, szervizeknél, hatósági felügyeleti szerveknél, vizsgáló állomásoknál, de akár felkészült lehet önálló vállalkozások irányítására is.

A gépjárműtechnika specializáció képzésének célja, hogy olyan széles látókörű, az élet minden területén helytálló műszaki szakemberek kerüljenek ki a gépészmérnöki karról, akik alkalmasak a járművekkel kapcsolatos műszaki, technikai folyamatok elemzésére, módosítására, felügyeletére és irányítására.

A specializációt abszolváló hallgató képes a járműves szakterület ismeretrendszerét alkotó diszciplínák befogadására, az összefüggések elemzésére. Megérti és használja szakterületének jellemző szakirodalmát. Képes irányítani és ellenőrizni a releváns műszaki folyamatokat. Ezen ismertek elsajátításához a Folyamatmérnöki Intézet jól felszerelt, modern Motor és járműtechnikai laboratóriuma hathatós támogatást ad. A specializáció tantárgyai, valamint az Intézet ipari kapcsolatrendszere biztosítják, hogy a hallgatók megfelelően magas színvonalú szakdolgozatot készítsenek az intézet irányítása

2020. dec. 23. 09:58
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, akkor talán még ez a cad-es dolog is jó, lehet most olvasom, engem érdeklne az is :D én most felvételizem, engem is érdekelnek ezek a dologk, de én villanyra megyek :D
2020. dec. 23. 10:00
 14/22 A kérdező kommentje:
Azért arra készülj fel, mert villanyon nagyon nehéz a matek. Én is ugy mentem oda egy laza 4-es matekkal, hogy hú biztos sikerülni fog. Aha. Épp hogy átmentem egy kettessel. Azonkívül még mechanikából, meg hőtanból lettem kettes, meg igye fizikából, többiből 3-as 4-es. Szóbal készülj fel, mert villanykaron még nehezebb a matek, és amit ott tanulsz matekból, azt aztán villanykaron mindenhol használni fogod a programozástól kezdve az elektronikán át egészen az energetikáig
2020. dec. 23. 10:16
 15/22 A kérdező kommentje:
Mármint gépészmérnökire
2020. dec. 23. 10:19
 16/22 A kérdező kommentje:
Egyébként helyesírási hibákért bocsi :D
2020. dec. 23. 10:20
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
na szuper :D
2020. dec. 23. 10:25
 18/22 Vodafonelive ***** válasza:

#6-os. Erre en is mar felfogyelek hallasbol, hogy aki ezt a szot hasznalja az tuti Miskolc es koruli.😃 munkatarsamtol is hirtelen megkerdeztem, hogy figyelj, veletlenul nem arrol a kornyekrol szarmazol? Csak a “kellesz” szo mitt es beletrafaltam. De mondja, hogy erre baromira probal odafigyelni.😃 nehezen tud.😃

Kerdezo, amit a szived diktal, Budapesten lesz eselyed, tokmindegy a szakirany, mert gepeszmernok kent uzemeltetes es kivitelezesre is elmehetsz, emiatt ne aggodj. 🙂 es forditva is igaz. Egy epuletes.

2020. dec. 23. 19:35
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Barátom is oda járt, ő a CAD-CAM-ot választotta, nem bánta meg, nagyon szereti azóta is, mára a szenvedélye . :) Szóval szerintem azt is gondold meg .
2020. dec. 24. 01:31
 20/22 A kérdező kommentje:
Én mondjuk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származom, itt is elég hasonló a "nyelvjárás", meg itt azért elég tudatlanok az emberek. Egy kb 6000 fős faluból származok, és a falusiak közül a 6000-ből kb csak 100-nak van rendes szakmája.
2020. dec. 24. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!