Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fogorvos szeretnék lenni,...

Fogorvos szeretnék lenni, viszont érdekel a sebészet is. Szükséges általános diploma a szájsebésznek?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy fogorvosi diploma után tudnék szakosodni szájsebészetnek vagy ahhoz feltétlen szükséges általános orvosi diploma? Ha igen, akkor esetleg van olyan, amihez nem kell általános diploma, és hasonlít a sebész munkájához? Mindenképp fogorvosi diploma érdekelne, de most ez miatt megfontolnám, ha olyan...

Köszönöm előre is a segítséget!

2020. dec. 22. 01:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A szájsebészhez, vagyis a dentoalveoláris sebészhez nem kell általános orvosi diploma, csak 5 év fogorvosi, majd még 3 év a szakosodás. Fej-nyak sebészethez viszont mindkettőt el kell végezni és utána jön még a szakosodás.
2020. dec. 22. 08:25
 2/7 anonim ***** válasza:
48%
A fej-nyak sebészet a fül-orr gégészet egyik szakterülete, semmi köze a fogorvosláshoz, ezért fogorvosi diploma sem kell hozzá!!
2020. dec. 22. 20:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es! Te nem tudom hol végezted a fogorvosit, ahol én 2 éve, ott még sehol nem volt a FOG szakterülete, hanem orvosi ÉS fogorvosi diplomára épülô szakvizsga. De szólj, ha az én 2 évvel ezelőtti ismereteimhez képest ez változott. Ha pedig nem vagy fogorvos, akkor legközelebb olyan kérdésre válaszolj, amire tudod is a választ.

1. voltam.

2020. dec. 22. 20:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Tehát akkor, ha fogorvosi egyetemen végzek, akkor tudok szájsebésznek szakosodni?

1. : Tudnál nekem még hasonló szakterületet ajánlani szájon belül? Szeretnék utánajárni, mert nagyon érdekel a téma.

Egyébként köszönöm szépen a segítséget!😇

2020. dec. 22. 20:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Ami még téged érdekelhet, az a parodontológia, ami a fogágy megbetegedéseivel foglalkozó tudomány, sokféle íny-és nyálkahártya műtétet fed le. Ez és a szájsebészet az, ami korrelál a te elképzeléseiddel, a többi szakvizsga már nem tartalmaz sebészi diszciplínákat (endodoncia - gyökérkezeléssel foglalkozó tudomány, fogszabályozás, gyermekfogászat, protetika - fogpótlásokkal foglalkozó tudomány). Mindegyik szakvizsga 3 éves.
2020. dec. 22. 20:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséget! 😇
2020. dec. 22. 20:53
 7/7 anonim ***** válasza:
3-nak! Kérdezd már meg pl. Járai Tamás Phd-t, hogy ő milyen diplomával lett fej-és nyak sebész is! Meg fogsz lepődni.
2020. dec. 22. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!