Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az ilyen szakváltás működhet...

Az ilyen szakváltás működhet visszafizetés nélkül?

Figyelt kérdés

Szóval aki államilag finanszírozott formában pl. 2 évig tanult történelem szakon (alapszak) az ELTE-n, és 2 év után váltana, de nem csak egyszerűen szakot, hanem intézményt és kart is, tehát mondjuk átmenne a Pécsi Tudományegyetemre, és azon belül is matek szakra, és ezt felvételi eljárás útján tenné, tehát úgy, hogy újra felvételizik, akkor annak a korábbi 2 évet, amit az ELTE-n töltött töri szakon, azt vissza kell fizetnie, ha sikerült bekerülnie Pécsen a matekszakra, és azt el is végzi sikeresen?

Mert próbáltam utánajárni, és nekem eddig az jött le, hogy (maradva a példámnál) nem járna ez az egész visszafizetési kötelezettséggel.

2020. dec. 21. 16:05
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

De 2 év után miért nem lehet maradni arra az egy évre? 🤔

És meglenne a töri bsc, mehetne át matek bsc-re. Mivel állam 12 félevet áll, így ez teljesen tiszta volna.

Igy viszont értelmezésem szerint (már ami az ide vonatkozó szabályokra vonatkozik) ezt a 2 évet ki kellene csengetni!

2020. dec. 21. 16:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha még abban az évben felvételt nyersz másik intézménybe, amikor kiiratkozol, illetve az új szakot el is végzed, nem kell visszafizetni az előzőt.
2020. dec. 21. 16:30
 3/7 A kérdező kommentje:

#1 Igen, ez is egy opció, de hidd el nekem, van, amikor mégse.

#2 Szóval ha 2021-ben kiiratkozom, és 2021-ben föl is vesznek a PTE-re, és később azt sikeresen el is végzem, akkor a ELTE-n töltött éveket nem kell visszafizetnem?

2020. dec. 21. 17:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Így van. De a PTE-t el kell végezned. Egy újabb ilyen váltás csak a PTE-t vonja ki a visszafizetés alól, az ELTE-t ilyenkor ki kell fizetni.
2020. dec. 21. 17:34
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 Az újabb váltás alatt azt érdted, hogy ha pl. a PTE-t is otthagynám, mert átváltanék pl. a SZTE-re, akkor utána már az ELTE-t ki kellene fizetni?
2020. dec. 21. 17:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen.
2020. dec. 21. 17:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, remélem, hogy így van, bár ahogy nézegettem, eddig nekem is így jött le.
2020. dec. 21. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!