Az ilyen szakváltás működhet visszafizetés nélkül?
Szóval aki államilag finanszírozott formában pl. 2 évig tanult történelem szakon (alapszak) az ELTE-n, és 2 év után váltana, de nem csak egyszerűen szakot, hanem intézményt és kart is, tehát mondjuk átmenne a Pécsi Tudományegyetemre, és azon belül is matek szakra, és ezt felvételi eljárás útján tenné, tehát úgy, hogy újra felvételizik, akkor annak a korábbi 2 évet, amit az ELTE-n töltött töri szakon, azt vissza kell fizetnie, ha sikerült bekerülnie Pécsen a matekszakra, és azt el is végzi sikeresen?
Mert próbáltam utánajárni, és nekem eddig az jött le, hogy (maradva a példámnál) nem járna ez az egész visszafizetési kötelezettséggel.
De 2 év után miért nem lehet maradni arra az egy évre? 🤔
És meglenne a töri bsc, mehetne át matek bsc-re. Mivel állam 12 félevet áll, így ez teljesen tiszta volna.
Igy viszont értelmezésem szerint (már ami az ide vonatkozó szabályokra vonatkozik) ezt a 2 évet ki kellene csengetni!
#1 Igen, ez is egy opció, de hidd el nekem, van, amikor mégse.
#2 Szóval ha 2021-ben kiiratkozom, és 2021-ben föl is vesznek a PTE-re, és később azt sikeresen el is végzem, akkor a ELTE-n töltött éveket nem kell visszafizetnem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!