ELTE PPK - pszichológia szakról tapasztalatok? (ELTE Savaria Szombathely)
Szia. Én az ELTE SEK-en tanulok. Egy tanár van a pesti ELTE-ről, Vidra Zsuzsa, aki kultúrát tanít nekünk. Ez már az első pillanattól online volt, tömbösítve.
Kevesen vagyunk, 48-an kezdtük, nagyon családias a légkör, mindenki mindenkit ismer és a tanárokkal is ugyanez a helyzet. Mi az utolsó pillanatig jelenlétibe voltunk, kb nov. közepéig. Van bevezetés a pszichologiaba, biopszichológia előadás és gyakorlat, kutatasmódszertan, pszichológiatöri, Kommunikáció, Nő és férfi lélektana a 21. században ( szabadon választható tárgy), Autizmus ( szabadon választható tárgy ) és a fentebb említett kultúra.
Mindneki kap kollégiumot, aki igényel, ott is nagyon jó társaság alakult ki és nekünk volt orientációs hetünk (ami golyatabor nem hivatalosan). A biopszichologia előadáson kívül minden egy épületben volt a kolival szemben ( kb 2 perc távolság), a biopszichologia előadás kb 7 percre volt a kolitól. A könyvtár is nagyon jó, én sokat jártam oda amíg lehetett. A jelenléti oktatás és a vizsgáztatás is gördülékenyen megy.
Az első válaszadót nem értem, tekintve, hogy nem tapasztalatból ír, így nem tudom a véleménye hogy a alakult ki.
Mindenesetre ajánlom, hogy a szakos tájékoztatón legyél ott online, ott sok diák is beszélni fog. Keress rá Facebook oldalakra ( valami hasonló hogy Pszichológia BA Szombathely )
Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok, egyenlőre ennyi info jutott hirtelen eszembe.
Sokan miért hiszik azt, hogy csak Pesten élnek professzorok? a vidéki városokban ezek szerint csak kevésbé okosak vannak.
Én is oda jártam, de más szakra és voltak olyan professzorok, akik elfogadtak egy bizonyos fizetést,lakhatást,stb. és leköltöztek Szombathelyre. Azonkívül ugyanúgy vannak docensek, adjunktusok és tanársegédek is. Pl. az én szakom tanszékvezetője is prof. dr. fokozatú volt. Bár ez egész szakon voltunk kb. 30-an az összes évfolyamon, minden előadást, gyakorlatot, labort megtartottak. A mi évfolyamunkon öten voltunk és a laborokat így is két csoportra bontva tartották, habár a laborok 8-10 fős csoportra voltak berendezve. mindenre válaszoltak, segítettek, mindent teljesítettünk.
utána elmentem Bp-re (BME), kiegészítő képesítést végezni, 200-an voltunk egy évfolyamon, a 12 hetes szemeszter másból nem állt, csak 1-2-3. zh., pót zh, pótpót z.h., tananyagot le se adták rendesen, a laborban egy feladatot 5-6-an csináltuk, aki éppen erőszakosabb volt, ő csinálta, a többiek meg lestek.
Ebből a szempontból nekem sokkal jobban tetszett Szombathely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!