Lehetek stewardess?

Figyelt kérdés

Nagy vágyam, hogy légiutas kísérő lehessek, de nem tudom, lehetséges-e számomra. Egy időre letettem róla, mivel alacsony vagyok és azt hittem, csak nagyon magas embereket vesznek fel. De most újra utána néztem, és néhány kivétellel azt láttam, hogy 160 cm-től lehet. Válaszolnátok néhány kérdésemre ezzel kapcsolatban?

- Mi a fontosabb a légitársaságok számára: a testi adottságok, vagy az egyéb tulajdonságok (nyelvtudás, jó kommunikációs készség, jó helyzet-megoldó készség, intelligencia stb.)?

- Mekkora hátrány, ha csak pár centivel vagyok a minimum fölött?

- Mennyire nehéz bekerülni, mekkora a túljelentkezés, van rá egyáltalán esély, ha nem vagyok ,,tökéletes’’?

- Ha csak normál módon vagyok szép, nem vagyok egy szupermodell, az már hátrány? (Nem vagyok csúnya, csak nem vagyok egy Naomi Campbell)

- A jó erőnléten, a jó úszástudáson és a 2 méter fölé emelésen kívül van még valami fizikai követelmény?

- Ha magyaron kívül három nyelven beszélek (angolul nagyon jól, másik kettőn átlagosan), az elég?

- A bőröm teljesen szép, de az arccsontomnál van három pici anyajegyem, amit a hajam amúgy eltakar, ez gond lehet?

- Mik azok az előnyök, amik mellett nagyobb esélyem van rá, hogy fölvegyenek?

- Nem várják el, hogy sovány legyek, elég ha jó alakom van, ugye?

- Számít, ha van egyéb végzettségem az érettségin kívül, tehát, ha jártam egyetemre?

- Tényleg a bázis repülőtér közvetlen közelében kell lakni?

Köszönöm előre is, aki hajlandó ezekre válaszolni!

2020. dec. 12. 21:27
 1/6 A kérdező kommentje:
Természetesen a mostani vírus helyzetben nem aktuális a dolog, de nekem ez úgyis csak pár év múlva lenne esedékes.
2020. dec. 12. 21:30
 2/6 anonim ***** válasza:
53%
Ne felejtsd el, hogy a légi utaskísérök gyakorlatilag pincérek, csak nem a földön, hanem a levegőben. Utaztam már néhányszor repülőn, nem egy vonzó munkahely szerintem.
2020. dec. 12. 23:17
 3/6 anonim válasza:
72%

kedves tudatlan...

sajnos komoly gondok lehetnek nalad, ha ennyit voltal kepes leirni rolunk.

nem “csak” pincerek vagyunk:)

remelem soha az eletbe ne keljen rank szamitanod ha esetleg tuz lenne a fedelzeten vagy ha ujra kene eleszteni teged

2020. dec. 13. 12:53
 4/6 anonim ***** válasza:
24%
Nem nagy dolog újréleszteni tudni, vagy tüzet oltani, ha kell, ezt egy sarki étteremben is illik tudni a személyzetnek és fenntartom a pincér vagy ha jobban tetszik felszolgáló kifejezést.
2020. dec. 13. 13:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha tényleg teljesíted a leírtakat (jó angol+másik nyelv, fittség, ápoltság stb) és eléred a minimum magassághatárt (igazából inkább az számít, hogy pl 212 cm-t elérj kézzel mezítláb, nem annyira a konkrét testmagasság cm-ei, a nagy termet, 190-195+ meg már simán kizáró ok lehet egyébként) akkor ezek alapján simán bekerülhetsz. Persze a személyiség is számít, NAGYON udvariasnak, de ugyanakkor határozottnak is kell lenned, nem lehetsz domináns, aki senkit se hagy érvényesülni, de mimóza sem. Legyél csapatjátékos, légy türelmes, ne ess pánikba semmilyen helyzetben stb stb.

Hova szeretnél majd amúgy jelentkezni? Nem mindegy, hogy a Wizzairhez vagy valamelyik arab céghez, utóbbiak pl nagyon durván válogatnak minden téren, mert óriási a túljelentkezés hozzájuk, megtehetik.

2020. dec. 26. 12:25
 6/6 anonim válasza:

A Stewardess hölgytől kérdezném leginkább, hogy milyen gyakran vannak felvételek a légitársaságoknál?

Hányszoros a túljelentkezés?

Van- e esély kezdőként 35-40 évesen( külsőre teljesen rendben vagyok) bekerülni vagy abszolút inkább huszasokat vesznek fel?

Illetve angolból mennyire fontos, hogy választékosan beszélj, szép legyen a kiejtés, hibátlan a nyelvtan?

Vagy ha már társalogsz az oké.

Köszönöm előre is! :)

2021. márc. 11. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!