Logisztikai mérnöki vagy kereskedelem és marketing szak?
Érdekel a logisztika, jelenleg ezen a területen tudnám magam elképzelni a jövőben.
Viszont log.mérnökin nyilvánvalóan elég sok matekos-fizikás tárgy van az első pár félévben. Én pedig ezekből mindig 2-3-as voltam. Inkább humán beállítottságú vagyok. Idővel, nagy szerencsével meg sok gyakorlással talán megértem az ilyen számolós anyagrészeket meg összefüggéseket, de alapvetően nem fog ilyenekre az agyam, szenvedek velük. Ugyanakkor a képzés vége fele pedig jönnének a logisztikás tárgyak, amik viszont érdekelnének.
Tudom, logisztikához szokták még javasolni a kereskedelem-marketing szakot, de jelenleg épp azon vagyok (mondván ezt könnyebb elvégezni és valamicske köze van a logisztikához), és mindössze 1 (vagy max 2) logisztikás tárgyam lesz majd (meg nyilván a gazdasági tárgyak is előnyt jelentenek ilyen területen), de sok tárgy a marketing fele húz, ami engem nem érdekel. Továbbá, ha a két szakot összehasonlítjuk, a munkaerőpiacon sokkal jobban értékelnének egy logisztikai mérnökit szerintem. Vagy ha már elkezdtem a kermarkot, érdemes lenne befejezni és azzal megpróbálni elhelyezkedni?
Ti hogy látjátok vagy látnátok a helyemben ezt a dolgot? Akinek van tapasztalata (akár közvetetten) ilyen tereken és tudna mesélni, felvilágosítani, esetleg rávilágítani esetleges tévedéseimre a témával kapcsolatban, ne tartsa magában. Előre is köszönöm a segítséget!
Egyértelműen mérnöki, ha elfogadod, hogy tanulni kell.
Ha találsz szakmai motivációt, akkor menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!