Mit kezdjek magammal középiskola után?
Figyelt kérdés
Életem során az informatika és a történelem érdekelt a legjobban. Eleinte informatikus akartam lenni, viszont az évek alatt rájöttem, hogy ez nekem nem fog menni, mert nem is nagyon szeretem a matematikát és nagyon tehetségem sincs hozzá, ezért nem valószínű hogy el tudnám végezni az informatikai képzéseket. A történelem érdekelt mindig is és nagyon szeretem, viszont abból nem igazán lehet megélni. Nézegettem még szakokat és a gazdaságtudoményi szakok tetszettek meg. Mennyi matek kell a gazdaságtudományi szakokhoz? Szerintetek ha nem vagyok annyira jó matekból mennyire tudnék érvényesülni?2020. dec. 7. 01:11
1/8 anonim válasza:
Nem kell olyan szintű matek mint egyesek képzelik.
2/8 anonim válasza:
Nekem közepes matekkal sikerült bekerülni. Én is féltem az elején, de úgy érzem jó döntést hoztam és eddig sikerült teljesítenem.
3/8 anonim válasza:
Én villamosmérnöknek tanulok. A matekos tárgyakon már túl vagyok, egész jó eredménnyel, nem jelentett nagy kihívást. Középiskolában 3-as voltam szinte mindig, érettségim 2015-ben 92%-os lett középfokon. Sosem volt kedvencem a matek, nem is utáltam, de így is tudtam teljesíteni. Szóval még egy mérnökin sincs nagyon komoly matek.
4/8 anonim válasza:
Javaslom hogy ne kapkodd el a döntést, akár elmehetsz dolgozni is egy évig, közben esetleg egy nyelvvizsga+ beszélni szakmabeli emberekkel, hogy nekik mennyire jött be a szakmájuk, boldogok-e vele. Nem szabad elkapkodni, mert csúnya vége is lehet. Kiégés például. És ne csak tárgyak alapján gondolkodj, van egy csomó szakma amiről lehet nem is tudsz és éppen azzal lennél boldog.
5/8 anonim válasza:
Hogy tetszene az idegenvezetői szak? Csak azért gondoltam, mert szereted a történelmet, és akkor a magyar történelmi emlékhelyekről mesélhetnél mindig a turistáknak.Persze ehhez valamelyik idegen nyelvet nagyon jól kell tudni. Ezzel pénzt is lehet keresni.
6/8 anonim válasza:
5: láthatóan a világ változik. Olyan szakma kell, amire mindig szükség lesz. Az informatika a legjobb választás. Oda se kell olyan szintű matek, csak logikus gondolkodás.
7/8 anonim válasza:
Az informatika lehet hogy a legjobb választás...olyan beállítottságú embereknek. De nem mindenkinek.
8/8 anonim válasza:
Az idegenvezetőnél minden jobb választás. Hosszú távon nem fog belőle megélni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!