Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hátrányos helyzetűnek számítok?

Hátrányos helyzetűnek számítok?

Figyelt kérdés
Apukám már nem él,vagyis anyukám egyedül nevel engem(félárvának számítok),emelett tartós beteg vagyok és emelt családit kapunk.
2010. aug. 11. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem, de nézz utána pontosabban.
2010. aug. 11. 21:39
 2/7 A kérdező kommentje:

A 1993.évi LXXIX. közoktatásról szóló törvény 121.§-a tartalmazza az értelmező rendelkezéseket:

A 14. pont szerint hátrányos helyzetű gyermek, tanuló: az, akit családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett, illetve aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítanak.

Pontosan így szól,de ez nekem nem tiszta:D

2010. aug. 11. 21:42
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

a félárvaság az hátrányos családforma, a tartós betegség is hátrányos dimenzió,

akinél egynél több hátrány van, az hátrányos helyzetű, a háromnál több már fokozottan hátrányos

2010. aug. 11. 21:46
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Akkor ezek szerint az vagyok?

2010. aug. 11. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Tobbletpont miatt kerdezed? Nem. Arra, ha vki arva/felarva, tartosan beteg( kiv. fogyatekossag...stb) nem szamit hh-nek.

Attol fugg, hogy milyen a betegseg, tehat asztma, allergia...stb, amiert igaz, hoy jar az emelt csaladi , de nem olyan betegseg, amire tobbletpont jarhat.

Linkele neked egy oldalt, ezt olvasgasd at:

[link]

2010. aug. 12. 10:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Tobbletpont miatt kerdezed? Nem. Arra, ha vki arva/felarva, tartosan beteg( kiv. fogyatekossag...stb) nem szamit hh-nek.

Attol fugg, hogy milyen a betegseg, tehat asztma, allergia...stb, amiert igaz, hoy jar az emelt csaladi , de nem olyan betegseg, amire tobbletpont jarhat.

Linkelek neked egy oldalt, ezt olvasgasd at:

[link]

2010. aug. 12. 10:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Béta-thalassaemiás vagyok,ez egy nagyon ritka dns betegség.
2010. aug. 12. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!