Irodai-üzleti gyorstalpaló tanfolyamok?
Régebben szereztem irodai szakképesítést, amit rögtön megváltoztattak és egyesítettek Üzleti titkárral. Az sokkal többet adott új tanulóknak, de régebbi tanulóknak sehol nem nyújtottak úgyszólván kiegészítést vagy szakma-beváltást. Mint pl. rendezvényszervezési alapok és választott idegen nyelv beépítése. Tulajdonképpen így már nem is teljesen helyezkedtem el a szakmámban. Később új érdeklődéssel és fejlődés által szereztem egy magas szintű szociális szakképesítést. Jelenleg kb. a két "nagyobb" szakmám között elhelyezkedve dolgozok egy jó helyen, de mindig is sok affinitásom lett volna tanulásra és továbbra is érdekelne irodai-számításteknikai-üzleti irány továbbfejlesztése. Már csak azért is, hogy folyamatosan tartsam a világ tempóját. Mert pl. jelenleg szabadidőben vállaltam könyv-lektorálást és ebből is még bármi lehet a jövőben. :-) Mivel az OKJ kifut és csúnyán változtatják is a képzési rendszert, ezért gyorstalpalókon gondolkodok. (Sajnos felsőoktatás nem adatik meg nekem.) Nyár végén a rendezvényszervezés is kezdett érdekelni, de az OKJ kifutása miatt már csak a kultúrális részét tartják meg és a jelenlegi világkarma-járvány végéig így duplán nem láttam értelmét abba befeccölni.
Valaki ismer-e ilyen komolyabb gyorstalpalókat, illetve vajon milyen irányban vagy milyen névvel volna érdemes keresgélni? (Persze jelenleg inkább az OKJ-t erőltetik nagyon.) Egyébként budapesti vagyok. ^_^
Ehhez nem kell képesítés. Érettségi kell. Tudjál hivatalos levelet írni, használd a számítógépet, képes legyél normálisan kommunikálni.
A nyelvtudás lehet még fontos, ha olyan a cég profilja, ahol kell nyelvismeret.
Igazából simán érettségivel oda sem engedték szagolni az embereket, közszférában elegendő fizetést sem kapunk úgy. S ha már lejárt a szakképesítés, pláne beleköthettek az ember képességeibe. Holott nem az számítana. Fene tudja, hogy az OKJ megszüntetése még mit hoz magával.
Én igazából azt tudom, hogy ECDL-ből már van több és vannak haladó képzések is. Irodai szakképesítéshez nyilván inkább a komolyabbak dukálnának. Emellett esetleg komolyabb webszerkesztés, kiadványszerkesztés, valamilyen apróbb rendezvényszervezői kurzus. Én láttam olyat, hogy közösségi médiakezelés és e-hitelesítő. De nem tudok tapasztalatot mondani, hogy ezek mit adnak és megérik-e. Viszont érdemes megfontolni, hogy elég-e rendezvényszervezői alap vagy van affinitás a teljes szakmára. Persze arról sincs még hír. Mindenesetre lehet kombinálni ötleteket. :-) De szerintem jelenleg nagyon képlékeny minden és meg kell várni az új típusú rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!