Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Irodai-üzleti gyorstalpaló...

Irodai-üzleti gyorstalpaló tanfolyamok?

Figyelt kérdés

Régebben szereztem irodai szakképesítést, amit rögtön megváltoztattak és egyesítettek Üzleti titkárral. Az sokkal többet adott új tanulóknak, de régebbi tanulóknak sehol nem nyújtottak úgyszólván kiegészítést vagy szakma-beváltást. Mint pl. rendezvényszervezési alapok és választott idegen nyelv beépítése. Tulajdonképpen így már nem is teljesen helyezkedtem el a szakmámban. Később új érdeklődéssel és fejlődés által szereztem egy magas szintű szociális szakképesítést. Jelenleg kb. a két "nagyobb" szakmám között elhelyezkedve dolgozok egy jó helyen, de mindig is sok affinitásom lett volna tanulásra és továbbra is érdekelne irodai-számításteknikai-üzleti irány továbbfejlesztése. Már csak azért is, hogy folyamatosan tartsam a világ tempóját. Mert pl. jelenleg szabadidőben vállaltam könyv-lektorálást és ebből is még bármi lehet a jövőben. :-) Mivel az OKJ kifut és csúnyán változtatják is a képzési rendszert, ezért gyorstalpalókon gondolkodok. (Sajnos felsőoktatás nem adatik meg nekem.) Nyár végén a rendezvényszervezés is kezdett érdekelni, de az OKJ kifutása miatt már csak a kultúrális részét tartják meg és a jelenlegi világkarma-járvány végéig így duplán nem láttam értelmét abba befeccölni.

Valaki ismer-e ilyen komolyabb gyorstalpalókat, illetve vajon milyen irányban vagy milyen névvel volna érdemes keresgélni? (Persze jelenleg inkább az OKJ-t erőltetik nagyon.) Egyébként budapesti vagyok. ^_^

2020. nov. 26. 11:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Ehhez nem kell képesítés. Érettségi kell. Tudjál hivatalos levelet írni, használd a számítógépet, képes legyél normálisan kommunikálni.

A nyelvtudás lehet még fontos, ha olyan a cég profilja, ahol kell nyelvismeret.

2020. nov. 26. 11:30
 2/2 E-Zsolesz válasza:

Igazából simán érettségivel oda sem engedték szagolni az embereket, közszférában elegendő fizetést sem kapunk úgy. S ha már lejárt a szakképesítés, pláne beleköthettek az ember képességeibe. Holott nem az számítana. Fene tudja, hogy az OKJ megszüntetése még mit hoz magával.

Én igazából azt tudom, hogy ECDL-ből már van több és vannak haladó képzések is. Irodai szakképesítéshez nyilván inkább a komolyabbak dukálnának. Emellett esetleg komolyabb webszerkesztés, kiadványszerkesztés, valamilyen apróbb rendezvényszervezői kurzus. Én láttam olyat, hogy közösségi médiakezelés és e-hitelesítő. De nem tudok tapasztalatot mondani, hogy ezek mit adnak és megérik-e. Viszont érdemes megfontolni, hogy elég-e rendezvényszervezői alap vagy van affinitás a teljes szakmára. Persze arról sincs még hír. Mindenesetre lehet kombinálni ötleteket. :-) De szerintem jelenleg nagyon képlékeny minden és meg kell várni az új típusú rendszert.

2020. nov. 28. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!