Megéri-e egy OKJ-s képzést elvégezni az egyetem előtt?
Sziasztok.
Az informatika területén szeretnék elhelyezkedni a jövőben. Jelenleg végzős vagyok egy szakgimnáziumban, informatika szakon. Jelenleg azon gondolkodom, hogy ha meglenne a pontom az egyetemhez, akkor egyáltalán megéri-e elvégezni előtte egy OKJ-t (szoftverfejlesztő- és tesztelő)? Úgy gondolom, hogy a 4 év alatt sikerült elsajátítani a C# alapjait, beleértve az OOP-t is, bár ez nem tudom mennyire számít.
Egy másik kérdésem pedig az lenne, hogy arra van-e lehetőség, hogy egyszerre jelentkezem OKJ-s képzésre és egyetemre is? Tegyük fel bejutnék az egyetemre, akkor az OKJ-tól van lehetőségem visszalépni?
Előre is köszi a válaszokat!
Érdemes, plusz pont miatt is, de ha meg van a pontod akkor nézd azt az oldalát, hogy ezzel az okj-val tudsz az egyetem mellett dolgozni.
Én pénzügyi ötödévre nem mentem, feleslegesnek tartottam. Pedig jól jött volna, mert egyetem mellett első évesként én nem kaptam gyakornoki állást. Viszont volt osztálytársam, aki maradt első évesként már egy cégnél könyvelő asszisztensként dolgozott. Btw másod évesen kaptam csak gyakornoki állást.
Nagyon szépen köszi mindenkitől a válaszokat!
Még annyi lenne, ha valaki ebben jártas, hogy hallottam, változik az OKJ. Pontosan nem tudom hogyan, nem is találtam a kérdésemre megfelelő választ az interneten: a változástól függetlenül megegyező szakon (ha informatikát tanulok és informatikai szakirányú OKJ-t végeznék) ugyanúgy marad az 1 éves képzés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!