Hogy is van ez az államilag támogatott félévekkel? Mikortól is kell fizetni?
Pontosan hány félévet támogat az állam? 10-et vagy 12-őt? Mindkét variációról is hallottam, nem tudom mi az igazság.
A másik kérdésem az lenne, hogy ha párhuzamosan végzek két szakot, akkor (tekintve, hogy második évben veszem fel a másik szakot) 4 év alatt megvan két BA-s diploma, ha minden igaz(feltéve, ha nem csúszok). Viszont hallottam olyanról, hogy a második diploma után már fizetni kell, szóval ha én elvégzek 3 évet az első szakomon, megkapom a diplomám, akkor ugye még van 1 évem a másik szakomon diplomáig. Ezt a két félévet már finanszíroznom kell, annak ellenére, hogy még beleférne az államilag vállalt 8 félévbe?
Másik kérdésem: MA képzésnél hány félévet támogat az állam? Gondolom csak 1 mesterképzéses diploma elvégzéséhez elegendőt, tehát 4 félévet, igaz? De ezt a 4 félévet szintén végezhetem párhuzamosan a másik szakommal? Persze ilyenkor még maradna 2 félév a második szakból, ezt már költségtérítésesen kellene végigvinni.
Dióhéjban: feltételezve, hogy valaki nem csúszik, két diploma megszerzésekor, államilag támogatott félévekből 1 mesterképzéses diploma jöhet össze, és összesen két félévért kell fizetni? (Hogy a második szakot is MA-n végezze el valaki)
Remélem érhető... :)
Ha párhuzamosan végzel kettőt, akkor ha az egyiket befejezted, tényleg fizetni kell a másiknál.
A 10 ingyenes félévbe pedig beleszámít az MA képzés is. Jó hír viszont, hogy ha az első képzés második évében elkezded a második képzést, akkor nem számítanak duplán a félévek.
Na most akkor jól megkeveredtem...Petra azt mondja 10, második válaszoló 12-t ír, míg a harmadik 9-et :S
Most akkor pontosan hány félévet kell finanszíroznom, ha két szakot végzek párhuzamosan és mindkettőből mesterképzésre jelentkezek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!